10x Leuke Dingen Om Te Bewaren Van Je Kind

Leuke dingen om te bewaren van je kind. Er zijn veel dingen die ik van mijn kinderen wil bewaren. Nu ben ik niet zo van het…

by 

Leuke dingen om te bewaren van je kind. Er zijn veel dingen die ik van mijn kinderen wil bewaren. Nu ben ik niet zo van het bewaren van een navelstreng en tandjes, maar herinneren, kleertjes en knuffeltjes vind ik erg belangrijk. Ik schrijf daarom ook best wel veel op. Maar toch kan ik het mij goed voorstellen dat je tijdens de eerste maanden zo druk met je baby bezig bent, dat je het vergeet om leuke dingen te bewaren voor je kind. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van 10 dingen die ikzelf erg dierbaar vind. Hier komt mijn lijstje!

Het Eerste Outfitje

Ja, het eerste outfitje (of een ander leuk outfitjes dat je kindje tijdens de eerste dagen aangehad heeft) is heel erg leuk om te bewaren. De outfitjes van mijn kindjes heb ik pas geleden opgeborgen en wat was het fijn om ze weer even in mijn handen te hebben. Zo klein, zo schattig. Ik verwacht dat het over 10, 20 of 30 jaar nog specialer is om deze lieve eerste outfitjes te bekijken.

Fotoboek

Foto’s kun je eigenlijk niet genoeg hebben. Vooral tijdens de eerste jaren veranderen kinderen enorm veel. Het is zo grappig als ik de babyfoto’s van mijn dochtertje erbij pak. Mijn dochtertje zegt dan altijd dat het mijn zoontje is die op de foto staan. Ze kan het niet voorstellen dat zij zo klein geweest is.

Invulboekjes

Er zijn erg veel verschillende invulboekjes verkrijgbaar. Invulboekjes om in te schrijven tijdens de zwangerschap, boekjes om in te schrijven tijdens het eerste levensjaar en invulboekjes voor opa’s en oma’s, de oppas, speciaal voor vaders, etc. Wat ik ook erg leuk vind zijn de boekjes van
“One line a day”. Deze kun je iedere dag, de komende 5 jaar, gebruiken voor een kort verhaaltje. Ik heb tijdens mijn zwangerschap regelmatig wat in een notitieboekje geschreven. Een soort van mini dagboekje. Het kost wat tijd om iedere keer wat te schrijven, maar het is zo mooi om het later nog eens terug te lezen.

Brieven

Je moet het leuk vinden om te doen, maar het schrijven van brieven aan je kindje kunnen gelijk al heel waardevol worden. In de brief kun je zetten hoe je het eerste jaar hebt ervaren, wat je mooie eigenschappen vindt of deel je dingen die je samen meegemaakt hebt.

Geboortekaartjes

Geboortekaartjes blijven leuk. Ik heb zelf de geboortekaartjes ontworpen, maar er zijn op internet onwijs veel leuke geboortekaartjes te vinden. Het is zo mooi dat je een kaartje voor je kindje uitzoekt en daarmee wordt het geboortekaartje gelijk heel persoonlijk. Ook de kaartjes die je ontvangt tijdens de eerste weken van je baby moet je eigenlijk bewaren.

Persoonlijke Cadeautjes

Cadeautjes zijn leuk om te bewaren, maar persoonlijke cadeautjes moet je helemaal niet weg doen. Denk bijvoorbeeld aan gehaakte slofjes van oma, een zelfgemaakt knuffeltjes of Moederdag- en Vaderdagcadeautjes die je kindje zelf gemaakt heeft. Alles dat met liefde gegeven is, is leuk om te bewaren.

Foto’s Van De Zwangerschap

Mannen staan er vaak niet om te springen, maar toch raad ik je aan om tijdens je zwangerschap een fotoshoot te plannen. Het liefst met partner, maar anders alleen een fotoshoot van jou en je zwangere buik. Daar draait het tenslotte om. Want ook al voel je je niet zo lekker, dan nog zijn deze foto’s erg waardevol voor later.

Handafdrukje En Voetafdrukje

Ik had zelf heel graag een afdrukje van een handje willen hebben, maar dat is destijds niet goed gelukt. Wel heb ik een afdruk van het voetje van mijn dochtertje kunnen maken. Ook dat ging wat moeizaam, maar het is gelukt! Het is zo lief om te zien hoe klein de voetjes en de handjes geweest zijn. Dus als je de kans krijgt, dan zou ik het zeker aanraden.

Persoonlijke Spulletjes

Naast persoonlijke cadeautjes zijn persoonlijke spulletjes ook erg leuk om te bewaren van je kind. Denk hierbij aan een knuffeltje, een favoriet boekje of het muziekdoosje dat bij het bedje hing.

Tekeningen En Knutselwerkjes

Tekeningen en knutselwerkjes horen zeker in het lijstje van leuke dingen om te bewaren van je kind. Al zijn het maar een paar krassen op papier. Inmiddels heb ik voor zowel mijn dochtertje als mijn zoontje een map waarin ik tekeningen en knutselwerkjes bewaar. Op iedere tekening zet ik de leeftijd en af en toe bladeren we samen de map door en kijken we alle creaties weer even terug.

Wat Vind Jij Erg Leuk Om Te Bewaren Van Je Kind?

Leuke dingen om te bewaren van je kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *