Verjaardagstaart popcorn

Het is zo gezellig om tijdens een luie zondag samen op de bank te duiken en van een leuke film te genieten. Maar voordat wij…

by 

Het is zo gezellig om tijdens een luie zondag samen op de bank te duiken en van een leuke film te genieten. Maar voordat wij dat doen maken we vaak popcorn. We hebben een popcornmachine en het is altijd een wanneer ik hem weer uit de kast haal. We doen er allemaal een beetje maïs in en daarna gaan we wachten totdat ze gaan poffen. Ondertussen maak ik de “topping”. Als ikzelf popcorn maak dan maak ik graag zoute popcorn, maar Nora en Tim zijn vooral dol op zoete popcorn. Om het extra lekker te maken maak ik dan karamel. Hiervoor doe ik een beetje water in de pan en een behoorlijke hoeveelheid suiker. Dit gaat vervolgens smelten en de suiker veranderd in karamel. Dit meng ik vervolgens weer over de popcorn heen. Heerlijk!

Maar toch hebben we er vandaag voor gekozen om Verjaardagstaart popcorn te maken. Popcorn van witte chocolade en versierd met sprinkels!

Zo maak je de verjaardagstaart popcorn

Met een popcornmachine is het reuze gemakkelijk om popcorn te maken. Maar ook met een pannetje met deksel gaat het lukken.

  1. Maak de popcorn op de manier zoals jij wilt. Ondertussen kun je aan de slag gaan met de witte chocolade. Deze smelt je au bain Marie in een pannetje of in een hitte bestendige kom in de magnetron. Laat de chocolade niet aanbranden, dus roer het af en toe even goed door.
  2. Zodra de popcorn klaar is doe je het in een grote schaal. De gesmolten witte chocolade giet je er heel langzaam overheen. Ondertussen roer je de popcorn door, zodat er overal wat witte chocolade gaat zitten.
  3. Pak de sprinkels erbij en strooi ze over de nog gesmolten chocolade heen. Meng het goed door, zodat er overal sprinkels op gaan zitten.
  4. Laat de popcorn en witte chocolade afkoelen en genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *