Onze verjaardagstaarten van de afgelopen jaren

Zodra één van mijn kinderen bijna jarig is, dan vind ik het erg leuk om wat inspiratie op te doen. Dit doe ik meestal door…

by 

Zodra één van mijn kinderen bijna jarig is, dan vind ik het erg leuk om wat inspiratie op te doen. Dit doe ik meestal door leuke ideeën via Pinterest te verzamelen. Leuke versiering hoort bij een kinderverjaardag, maar ook een verjaardagstaart vind ik er bij horen. Inmiddels is Tim 2 jaar en Nora 4 jaar en dat betekent dat we al een paar gezellige verjaardagen gehad hebben. En de eerst volgende is in augustus, dus dat duur ook niet lang meer. Voor voordat ik met het zoeken naar nieuwe inspiratie ga beginnen, leek het mij leuk om onze verjaardagstaarten van de afgelopen jaren nog even onder elkaar te zetten. De kinderverjaardag van Nora toen ze 2 jaar werd staat er niet tussen. Toen hebben we Woezel & Pip cupcakes gemaakt. Helaas kon ik hier zo snel geen foto’s van vinden. Maar leuk waren ze zeker! In ieder geval komen hier nu wel de andere taarten.

Eerste verjaardag van Nora

De verjaardag van je eerste kind is denk ik wel het aller bijzonderst. Wanneer een kindje 1 jaar word is dat natuurlijk enorm leuk, maar ik denk stiekem dat wij, als ouders, het nog leuker vonden. Ik bestelde dan ook een hele grote stapeltaart bij de Hema. De kinderverjaardagstaart versierde ik met leuke paaseitjes, snoepworteltjes, leuke prikkertjes en sprinkels. Ik vond het leuk om een thema aan haar verjaardag te koppelen en dat werd “lente/konijnen”. Ik had namelijk ook nog leuke decoratie van Hazeltje gehaald, als bakjes, bordjes en bekertjes. Super schattig!

Eerste verjaardag van Tim

De eerste verjaardag van Tim vierde we in het Winnie de Poeh thema. Hij was natuurlijk nog veel te jong om te bedenken waar hij van hield, maar op een of andere manier vond ik Winnie de Poeh erg bij hem passen. Hij is vanaf z’n geboorte al een heerlijk knuffelbeertje en ik vond het thema zelf ook wel heel schattig. De Winnie de Poeh taart was nog best een zoektocht, maar uiteindelijk ben ik voor de groene variant van de Hema Driptaart gegaan. Geen twee taarten boven op elkaar, want eigenlijk vond ik deze taart niet zo heel erg lekker. In plaats daarvan haalde ik een paar andere taarten in huis. Qua decoratie was het ook mega leuk! Honeycombs, schattige bordjes, houten bijtjes, ballonnen in de kleuren, geel, lichtblauw en lichtgroen en lieve decoratie van Winnie de Poeh.

Derde verjaardag van Nora

Toen Nora bijna 3 jaar werd wist ze al heel goed wat ze graag voor verjaardagstaart wilde hebben. Een regenboogtaart. Ook nu ging ik weer opzoek naar een verjaardagstaart en al snel kwam ik erachter dat een regenboogtaart ook best wel duur is. Ik vind het heel leuk om een kindertaart er mooi uitziet, maar ik geef dan liever wat meer geld uit aan een cadeautje of andere extra hapjes. Maar gelukkig kwam ik een budget regenboog verjaardagstaart tegen bij Bakker Bart!

Tweede verjaardag van Tim

Tim is dol op voertuigen. Dit is ook direct een heel leuk thema om aan een kinderverjaardag te koppelen. Op Pinterest vind je namelijk ontzettend veel leuke inspiratie. Zo kwam ik ook deze bouwplaats verjaardagstaart met graafmachines tegen. Super gemakkelijk om te maken, want ik kocht de taarten namelijk kant-en-klaar bij de Albert Heijn. En de auto’s zijn gelijk ook een extra cadeautje voor z’n verjaardag. Deze hoorde bij het houten treinset van de Lidl.

Vierde verjaardag van Nora

Tenslotte wil ik graag deze mooie verjaardagstaart voor de vierde verjaardag delen. Nora is dol op konijnen en daarom maakte ik deze leuke konijntjes van Polymeer klei. De taart is dezelfde verjaardagstaart als regenboogtaart voor haar derde verjaardag, alleen dan anders gedecoreerd.


Over een maand wordt Tim 3 jaar en dan mag ik weer opzoek gaan naar leuke verjaardagsinspiratie. En natuurlijk ga ik dit samen met Tim doen. Ik laat hem kiezen tussen een aantal mooie ideeën, zodat het uiteindelijk gaat worden zoals hij zelf graag zou willen. Stiekem heeft hij al laten weten dat hij ook graag een regenboogtaart wil en misschien dat ik dan zijn favoriete knuffeltjes er op ga zetten die ik na ga maken van polymeer klei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *