Nora’s 5de verjaardagstaart: Unicorn taart

Eind maart werd Nora 5 jaar. Het is niet normaal hoe snel die jaren voorbij gaan en hoe groot ze al is. Vooral nu ze…

by 

Eind maart werd Nora 5 jaar. Het is niet normaal hoe snel die jaren voorbij gaan en hoe groot ze al is. Vooral nu ze naar de basisschool gaat, lijkt ze iedere maand weer verder gegroeid en ontwikkeld te zijn. Het leek haar leuk om af te gaan tellen tot haar verjaardag en daarom maakte ik een aftelkalender. Hierdoor werd ze iedere dag nog enthousiaster en kon ze bijna niet wachten tot ze dan eindelijk jarig was. Ze had haar verlanglijstje klaar en ook wist ze precies welke verjaardagstaart ze wilde hebben. Inmiddels is de taart allang op, maar ik wilde hem graag door middel van foto’s nog even met jullie delen.

Unicorn verjaardagstaart

Ieder jaar komen er steeds meer voorkeuren naar voren. Terwijl ik tijdens Nora’s eerste, tweede en derde verjaardag nog goed zelf kon bepalen hoe de verjaardagstaart er uit kon zien, was het bij haar vierde verjaardag en nu ook bij haar vijfde verjaardag toch een beetje anders. Ze weet precies wat ze mooi vindt en waar ze blij van wordt. En stiekem vind ik dat toch ook best wel leuk. Een kinderverjaardag is één van de leukste dingen dat er is en hoe fijn is het dan dat je je kindje nog blijer kan maken met een taart speciaal voor hem of haar. Daarom werd het dit jaar een unicorn taart.

Tja, bij een unicorn taart denk je vaak gelijk aan een groot eenhoorn hoofd met manen in alle kleuren van de regenboog en een grote hoorn op het midden van de taart. Bij het opensnijden van de eenhoorntaart is de binnenkant niet wit, maar natuurlijk ook helemaal vo

Kinderverjaardagstaart

Op de dag dat ze eigenlijk jarig was kwam een vriendinnetje uit haar klas met haar zusje gezellig de verjaardag vieren. En ook daar hoort natuurlijk een leuke verjaardagstaart. Nu heb ik vorig jaar van polymeerklei van de Action haar knuffels nagemaakt. Ze was hier toen zo blij mee en daarom wilde ze ook dit jaar graag dat de zes haasjes weer op haar verjaardagstaart kwamen te staan. Ik vond dit een perfecte gelegenheid, want ik hoefde geen speciale dingen te maken of aan te schaffen en toch zou ze blij zijn met haar kindertaart. En ja hoor, ze was weer zo blij toen ze “haar haasjes” op de taart zag staan. Om het toch nog wat feestelijker te maken heb ik er nog wat ballonnetjes en verjaardag kaarsjes op gedaan. De ballonnetjes heb ik een paar jaar geleden op Shein gekocht en de kaarsjes had ik ook nog in de kast liggen. Taartje van de Albert Heijn en het feest kon beginnen.

Unicorn verjaardagsversiering

Bij de Action kwam ik trouwens nog geweldige folieballonnen tegen.

Nora had het geluk dat ze dit jaar twee verjaardagstaarten kreeg. Normaal gesproken zorg ik ervoor dat er maar één taart echt in het teken van de verjaardag staat, maar nu konden we dus twee keer lekker genieten van taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *