Valentijnskoekjes met glazuur en sprinkels

Valentijnsdag komt steeds dichter in de buurt en daar horen natuurlijk hartjes bij. Dit bracht mij op het idee om vandaag lekkere hartjes koekjes te maken. Schattige koekjes in de vorm van hartjes en deze vervolgens gezellig te versieren met glazuur en sprinkels. Ooooh… Dit gaan jullie vast geweldig vinden! En het leuke is dat het helemaal niet moeilijk is om ze te maken.

by 

Valentijnsdag komt steeds dichter in de buurt en daar horen natuurlijk hartjes bij. Dit bracht mij op het idee om vandaag lekkere hartjes koekjes te maken. Schattige koekjes in de vorm van hartjes en deze vervolgens gezellig te versieren met glazuur en sprinkels. Ooooh… Dit gaan jullie vast geweldig vinden! En het leuke is dat het helemaal niet moeilijk is om ze te maken. Ik ga jullie zelfs een tip geven om de beste glazuur te maken voor koekjes of taarten. Het is namelijk mega makkelijk om van die lekkere dikke glazuur te maken. Benieuwd geworden? Scroll dan gezellig mee!

Wat heb je nodig voor de Valentijnskoekjes

  • 150 gram bloem
  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 75 gram basterdsuiker
  • snufje zout

Verder heb je nodig

  • Uitsteekvormpjes
  • Eetbare kleurstof. Bijvoorbeeld van Dr. Oetker
  • Een beetje yoghurt
  • Veel poedersuiker
hartjes koekjes bakken

Zo maak je de zandkoekjes

  1. Verwarm de oven op 150 graden Celsius.
  2. Doe de bloem, basterdsuiker en het zout in in een kom en voeg hier de boter aan toe.
  3. Kneed het goed door elkaar met een keukenmachine, mixer of met de handen, totdat het een deeg is.
  4. Rol het deeg uit met een deegroller. Als het deeg wat te plakkerig is, kun je het even in de koelkast leggen of wat bloem op de deegroller bestuiven.
  5. Steek er allemaal hartjes koekjes uit.
  6. Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en doe ze ongeveer 20 minuten in de oven.
valentijnskoekjes

Zo maak je je eigen dikke glazuur

Glazuur maak je heel gemakkelijk zelf. Ik maakte het eerder altijd door veel poedersuiker met een klein beetje water te mengen. Dit werd best lekker, maar het werd eigenlijk nooit zo dik als ik zou willen. Wanneer je koekjes of taarten wilt glazuren, dan is het wel extra leuk als de glazuur niet zo doorzichtig is en lekker een beetje stevig blijft. Er ging dan ook een lampje branden toen ik bij een recept van Ivette van Boven zag dat ze yoghurt met poedersuiker mengde. Dat ik hier nooit aan gedacht had! Een klein beetje yoghurt, een flinke hoeveelheid poedersuiker en eventueel nog wat voedingskleurstof er doorheen en je hebt het perfecte glazuur!

Valentijnsdag recept

Versieren maar!

Om de hartjes koekjes helemaal af te maken heb ik op de, nog vloeibare glazuur, wat sprinkels gedaan. Ik wilde eerst een beetje in het “hartjes thema” blijven door te kiezen voor sprinkels met hartjes, maar ik heb er ook twee hartjes koekjes bij gedaan met sprinkels in regenboog kleuren. En beide variaties vind ik eigenlijk super leuk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *