Leuke oefeningen die gedaan worden in groep 1

Plakken Plakken is een erg leuke bezigheid dat al op de kinderopvang en peuterspeelzaal gedaan wordt. Ook in groep 1 wordt er veel aandacht aan…

by 

Plakken

Plakken is een erg leuke bezigheid dat al op de kinderopvang en peuterspeelzaal gedaan wordt. Ook in groep 1 wordt er veel aandacht aan besteed. Thuis zou je dit ook heel goed kunnen doen. Bij een hobbywinkel of bij de Action koop je lijm dat geschikt is voor kinderen. Vervolgens knip je wat stukjes gekleurd papier uit en kan je kind gaan plakken. Ik kies er zelf altijd voor om een klein kwastje te gebruiken. Dit werkt niet alleen schoner, maar het zorgt er ook voor dat niet alleen stukjes papier aan de handjes blijven hangen. Heb je nog een stukje karton over dan zou je ook een leuk konijntje kunnen knippen, zodat je kind een haarbanden kan maken voor het konijntje.

Budgettip: Ik had zelf net een verjaardag gehad en de papier slingers kon ik niet hergebruiken. Daarom heb ik ze in stukjes geknipt, zodat mijn kinderen er mee kunnen plakken.

Knippen

Knippen is voor veel kinderen interessant, maar toch nog wat moeilijk. In groep 1 leren ze dit met één hand te doen. Thuis zou je ook een beetje kunnen helpen door wat te gaan oefenen. Door op een vel papier een paar lijnen te tekenen en dit papier vervolgens aan een tafel of kast te hangen kan je kind gemakkelijk leren knippen. Deze handige oefening wordt ook vaak in groep 1 gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *