10 Leuke kinderboeken over een beer

Veel kinderboeken en prentenboeken gaan over dieren. Niet zo gek, want dieren hebben toch iets bijzonders. Zo ook de beer. Een beer is eigenlijk een…

by 

Veel kinderboeken en prentenboeken gaan over dieren. Niet zo gek, want dieren hebben toch iets bijzonders. Zo ook de beer. Een beer is eigenlijk een onwijs gevaarlijk dier, maar in de wereld van kinderen is het een maatje, een knuffeldier, een alles-vriend, een avonturier of een lolbroek. En vaak hebben de kinderboeken die over een beer gaan ook nog eens de prachtigste illustraties, waardoor je helemaal meegenomen wordt in het verhaal. Een aantal leuke kinderboeken die over een beer gaan heb ik bij elkaar gezocht. Ieder kinderboek gaat weer over een andere soort beer, maar stuk voor stuk lijken ze mij geweldig!

1. De bijzondere beer / 2. De verhalen van Kleine Beer / 3. Beer moet nodig… Poepen! / 4. De beer en de piano / 5. De lente van Kleine Beer / 6. Het grote boek van Beer en Egel / 7. Kleine Beer gaat naar school / 8. Kleine IJsbeer – Kleine ijsbeer, waar ga je naar toe? / 9. Wie heeft de honing? / 10. Bezoek het Bijzondere Bos van Beer

Leuke kinderboeken over een beer

De bijzondere beer” is een lief boek waarin een beer opzoek gaat naar iemand die van hem houdt en hem wilt knuffelen. Hij is namelijk niet helemaal “mooi genoeg” Het is een mooi, liefdevol boek.

De verhalen van “Kleine Beer” is een heel erg populair boek. De verhalen van de Kleine Beer bestaan al jaren en toch gaan ze niet vervelen. In dit kinderboek zijn alle vier de verhalen gebundeld.

Beer moet nodig… Poepen!”. Alleen de titel zal al aanspreken. In dit verhaal wil een beer graag poepen op een plek waar niemand hem kan zien. Maar dat is lastig in het dierenbos.

Het leuke kinderboek “De beer en de piano” is een prachtig prentenboek over een beer en een piano. De beer wil graag leren piano spelen en op een dag besluit hij naar de stad te gaan. Hier wordt hij beroemd. Maar al snel komt hij erachter dat hij zijn vrienden in het bos mist.

De lente van kleine beer“ gaat over vriendschap en het begin van de lente. Vooral de illustraties zijn prachtig!

De vier verhalen van Beer en Egel zijn verzameld in één boek. Ze nemen je mee op avontuur.

Kleine beer gaat naar school” gaat over een beertje dat voor de eerste keer naar school gaat. Superleuk om een kind cadeau te geven die in dezelfde fase zit.

De verhalen van Lars de kleine ijsbeer zijn ook erg populair. Het kan ook niet anders dan dat dit boek in het lijstje met “leuke kinderboeken over een beer” te vinden is. In dit boek komt Lars de kleine ijsbeer in een net vast te zitten. Gaat het lukken om hieruit te komen?

Wie heeft de honing” gaat over een beer die een perentaart gaat bakken. Het is een hilarisch boek vol met “rampen”.

Bezoek het bijzondere bos van beer” is een leuk prentenboek / zoekboek over de verschillende seizoenen in het bos.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *