My First Build & Drive speelset van Smartmax

Speelgoed waarbij je iets moet bouwen is bij ons erg populair. En als er dan ook nog eens een auto bij hoort, dan kan het…

by 

Speelgoed waarbij je iets moet bouwen is bij ons erg populair. En als er dan ook nog eens een auto bij hoort, dan kan het eigenlijk niet anders dan dat het hier thuis in de smaak gaat vallen. Daarom besloten we de “My First Build & Drive” speelset van SmartMax uit te gaan proberen. We kende SmartMax al van de magnetische dieren van “My First Farm Animals” en ook hier is een lange tijd mee gespeeld. Inmiddels zijn Nora en Tim hier te oud voor geworden en gaan we een stapje verder.

Het leuke aan “My First Build & Drive” is dat het magnetische speelblokken zijn die je op een auto neer kan zetten. Super leuk! Het bouwen van je eigen auto is natuurlijk geweldig! Maar om het nog net wat uitdagender te maken zitten er bij deze speelset van SmartMax 21 dubbelzijdige uitdagingenkaartjes. Hierdoor is dit speelgoed leuk voor kinderen tussen de 1,5 en 5 jaar. Oh, en het is ook nog eens genomineerd als Speelgoed van het jaar 2023.

My First Build & Drive Set Van SmartMax

De verpakkingen van SmartMax zien er over het algemeen allemaal hetzelfde uit. Op de doos is duidelijk te zien wat er allemaal in zit en door de leuke, felle kleuren word je eigenlijk al gelijk enthousiast. In de doos zitten de volgende onderdelen:

  • 1 voertuig met twee verschillende kanten om op te bouwen.
  • 7 verschillende magnetische speelblokken.
  • 12 dubbelzijdige opdrachtkaarten.

Review My First Build & Drive

De “My First Build & Drive set ziet er kleurrijk uit, wat natuurlijk direct de aandacht trekt. De oogjes van Nora en Tim begonnen direct te glunderen en ze konden niet wachten totdat ik de door open ging maken. We gingen gezellig op het vloerkleed zitten en toen was het zo ver! Ik maakte de doos open en gelijk bogen er twee koppie over de inhoud heen. De magnetische bouwblokken werden uit de doos gehaald en ook het wagentje trok de aandacht. Alles ziet er erg kleurrijk, vrolijk en interessant uit. Iedere speelblok heeft namelijk een andere vorm. Zowel Nora als Tim gaan gelijk aan de gang met het bouwen van hun eigen creatie.

Naast de speelblokken zitten er ook 24 dubbelzijdige opdrachtkaarten in de doos. Het is de bedoeling dat het bouwwerk op de kaart na gaat maken. De kaarten zijn genummerd, waardoor je begint met gemakkelijke opdrachten en geleidelijk steeds moeilijkere opdrachten krijgt. De afbeeldingen op de opdrachtkaarten zijn duidelijk, waardoor kinderen snel begrijpen wat de bedoeling is.

Ervaring met My First Build & Drive

De speelset My First Build & Drive bevat niet heel veel speelblokken en ook maar één auto om op te bouwen. Hierdoor is het eigenlijk een speelset waar maar één kind mee kan spelen. Maar ga je de opdrachten op de kaarten namaken, dan is het ook leuk om twee kinderen samen te laten werken om het bouwwerk na te maken. Het was heel grappig om te zien hoe verschillend mijn kinderen te werk gingen. Tim ging gelijk aan de slag met de speelblokken en Nora was ook geïnteresseerd in de opdrachtkaarten. Hierdoor lag Tim languit op het vloerkleed te bouwen aan zijn grappige voertuig en zat Nora netjes de kaarten op volgorde te leggen.

Toen Tim klaar was, kon Nora de eerste opdracht maken. Dit deed ze best snel, waardoor we door konden naar de volgende opdracht. Ieder onderdeel heeft een andere vorm en kleur, waardoor er ook nagedacht moet worden hoe je het juiste blokje neerzet. Er zit ook een grappig buisje bij en het wagentje heeft twee verschillende kanten die de opdrachten weer net wat moeilijker maakt.

Review “My First Build & Drive” Van Smartmax

Met deze set kun je lekker creatief zijn in het maken van jouw eigen voertuig. Auto’s zijn hier erg populair, dus het kon bijna niet anders dan dat dit speelgoed ook een succes zou zijn. Tim vind het geweldig om zijn eigen auto te maken en hier mee over de vloer te rijden. Er komen gelijk een aantal “broem-geluiden” bij. En voor de wat oudere kinderen is het leuk om de opdrachten na te maken. Nora vindt het gezellig om dit samen met mij te doen, maar ze vindt het ook leuk om zelf de opdrachten uit te vogelen. Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen dat dit zeker in het lijstje van genomineerd Speelgoed van het jaar thuis hoort. Het is leerzaam, leuk en het is ook nog eens geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Het ontwikkeld de motoriek, stimuleert de creativiteit en het is magnetisch speelgoed, waardoor kinderen ook om leren gaan met aantrekkingskracht en tegendruk.

Speelgoed van het jaar 2023? Ja, vinden wij wel!

SmartMax My First – Build & Drive | bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *