Maak een fijn plekje voor de dieren

Rollenspellen spelen vinden wij thuis erg leuk om te doen. En eigenlijk is het erg simpel, want je hebt er vaak niet veel voor nodig….

by 

Rollenspellen spelen vinden wij thuis erg leuk om te doen. En eigenlijk is het erg simpel, want je hebt er vaak niet veel voor nodig. Jonge kinderen leren al snel creatief te zijn in het spelen met dieren, voertuigen en ander leuk speelgoed. Ze beelden zich in dat zij het diertje of autootje zijn en zo wordt spelen nog levendiger. Als ouder is het extra leuk om hierop in te spelen en deze fantasie wereld nog leuker te maken. Daarom gaan we vandaag een fijn plekje voor dieren maken. Ik heb zelf gekozen voor konijnen, maar je zou natuurlijk ook andere dieren als schapen, koeien of paardjes kunnen gebruiken. Het is wel leuk dat de dieren in de wie of in een hokje zitten, want we gaan gebruiken maken van stroo / gedroogd gras.

Het gras groeit momenteel best wel snel en daarom wordt het regelmatig gemaaid. Heb je zelf geen gras, dan is er vast een park in de buurt waar wel eens gemaaid wordt. Dit gemaaide gras is perfect om te gebruiken voor deze leuke speeltip! En anders kun je het stroo ook bij een dierenwinkel vinden.

Speeltip: Maak een fijn plekje voor de dieren

om een fijn plekje voor de dieren te maken hebben we een bak of schaal nodig. Hier doen we het gedroogde / gemaaide gras in en vervolgens kun je je eigen plekje voor de dieren inrichten.

Wij hebben gebruik gemaakt van konijntjes, houten boompjes en houten paddenstoelen. Later hebben we er nog een wc-rolletje bij in gedaan, zodat de konijntjes een hokje hadden.

Het leuke aan deze speeltip is dat je samen met jouw kindje dingetjes bij elkaar kan verzamelen om het dierenplekje compleet te maken. De volgende dag gingen we er namelijk weer mee spelen, maar dit keer hebben we er een konijnenhokje en kleine konijntjes bij in gedaan. Dit was eigenlijk nog leuker!

Op mijn Instagram vind je het volledige filmpje van deze leuke speeltip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *