Leuke dingen om te doen in de vakantie: Winkeltje spelen

Winkeltje spelen Eén van de leukste dingen om te doen samen met mijn kinderen is het spelen van rollenspellen. Het is enorm simpel en super…

by 

Winkeltje spelen

Eén van de leukste dingen om te doen samen met mijn kinderen is het spelen van rollenspellen. Het is enorm simpel en super leuk om de creativiteit van de kinderen de loop te laten gaan. Dit keer besloten we winkeltje te gaan spelen. Ik had verschillende soorten groente en fruit in huis, dus legde ik alles op kleur op kleine bordjes. Nora vindt het al heel erg leuk als we met verschillende kleuren spelen en gelukkig zijn we allemaal dol op fruit, dus ik wist dat ze dit leuk zouden gaan vinden.

Het speelbankje werd de balie en de speelgoedkassa maakt het helemaal compleet. Maar je zou natuurlijk ook gewoon een “nep” kassa kunnen maken.

Een perfecte combinatie van spelen, leren en voeden

Tim speelde eerste de winkelier. Nora en ik hadden allebei een eigen zakje. Ik dit zakje zat het fruit in dat ik gekocht had op de markt, dus konden we voor dit rollenspel perfect hergebruiken. Allebei werden onze zakjes gevuld en rekenden we netjes af bij de kassa.

Vervolgens was Nora de winkelier. Ook het zakje van Tim werd gevuld met zijn favoriete fruit en groente. Met z’n drieën gingen we weer naar “huis” en aten we samen onze zakjes leeg. Een super handige manier om gelijk een heleboel vitamientjes binnen te krijgen!

Het spelen van winkeltje viel erg in de smaak en daarom werden er daarna nog twee bezoekjes aan het winkeltje gebracht. De bordjes waren binnen een uur leeg. Buikjes gevuld, vitamientjes binnen en enorm leuk gespeeld. Een dikke aanrader om te doen in de vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *