Zo maak je zelf heel gemakkelijk lekkere kaneelbroodjes

Wij zijn dol op vers gebakken broodjes. We eten het meestal op zondag, want dat is zo’n heerlijke luie dag. Het is dan zo fijn…

by 

Wij zijn dol op vers gebakken broodjes. We eten het meestal op zondag, want dat is zo’n heerlijke luie dag. Het is dan zo fijn om rustig wakker te worden, de oven aan te zetten en lekkere broodjes te maken. Eén van onze favoriete broodjes zijn kaneelbroodjes. Ze worden ook wel cinnamon rolls genoemd en zijn als het waren lekkere broodjes van croissantdeeg belegd met een laag kaneelsuiker. Mmmm!! Vervolgens wordt het croissantdeeg opgerold en maak je er een soort van slakkenhuisjes van. Het is heel gemakkelijk om zelf kaneelbroodjes te maken en het huis gaat er gegarandeerd enorm lekker van ruiken. Dus wij zeggen; aan de slag!

Wat Heb Je Nodig om zelf kaneelbroodjes te maken

 • 1 blikje croissantdeeg
 • 50 gram zachte boter
 • 2 theelepels kaneel + 50 gram suiker of 50 gram kaneelsuiker

Zelf glazuur maken

Om de kaneelbroodjes nog lekkerder te maken kun je er een laagje glazuur overheen doen. Dit maak je ook heel gemakkelijk zelf.

 • 100 gram poedersuiker
 • 1 theelepel vanille extract
 • 2 eetlepels melk of water

Zo maak je zelf kaneelbroodjes (cinnamon rolls)

 1. Haal het kant-en-klare croissantdeeg uit de verpakking en leg het helemaal uit. Duw de scheurlijntjes een klein beetje aan, zodat deze straks niet los gaan.
 2. Doe de boter en het kaneel in een kom en meng het goed door elkaar. Dit gaan we gebruiken om het croissantdeeg mee in te smeren. Verspreid het zo goed mogelijk over het deeg.
 3. Strooi de basterdsuiker over het botermengels. Eventueel kun je de basterdsuiker ook weg laten, mocht je het te zoet vinden worden.
 4. Rol het deeg helemaal op en snijd de rol vervolgens in 6 á 7 plakjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de kaneelbroodjes ongeveer 10-12 minuten op 200 graden in de oven.
 5. Terwijl de zelfgemaakte kaneelbroodjes in de oven zitten, kun je het glazuur gaan maken.  Hiervoor roer je de poedersuiker, vanille extract en de melk tot een dik glazuur. Hoe meer poedersuiker, hoe dikker je glazuur wordt.
 6. Kijk ondertussen even of je cinnamon rolls al mooi bruin van kleur zijn. Zodra ze mooi goudbruin van kleur zijn, kun je ze uit de oven halen. Wacht even tot de kaneelbroodjes wat afgekoeld zijn en doe er tenslotte de glazuur overheen.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *