Zelf konijnen kaneelbroodjes Voor Pasen Maken

Kaneelbroodjes zijn bij ons thuis denk ik wel onze favoriete broodjes. Nora en ik hebben zelfs de traditie om iedere woensdagmiddag even een broodje te…

by 

Kaneelbroodjes zijn bij ons thuis denk ik wel onze favoriete broodjes. Nora en ik hebben zelfs de traditie om iedere woensdagmiddag even een broodje te halen en meestal is dit een kaneelbroodje. Zo lekker! En ook zo gezellig. We moeten dan namelijk een half uurtje wachten totdat we Tim van de peuterspeelzaal kunnen halen en dan is dit een leuk momentje voor ons samen. Maar naast dat de kaneelbroodjes in de winkel heel lekker smaken, is het stiekem nog wel leuker om zelf kaneelbroodjes te maken. Dit is heel gemakkelijk en het huis gaat er onwijs lekker door ruiken! Mmmm!! En dikke aanrader. En mocht je nog iets lekkers voor de Pasen brunch willen maken, maak dan kaneelbroodjes in de vorm van konijntjes. Zo leuk! We vertellen graag het recept.

Wat Heb Je Nodig

  • Danerolles
  • 25 gram boter
  • Poedersuiker
  • Beetje water

Zo Maak Je konijnen kaneelbroodjes Voor Pasen

Het is echt mega gemakkelijk om kaneelbroodjes te maken. Helemaal als je een verpakking van Danerolles koopt. Dit is alleen wel een stuk duurder dan wanneer je gewoon croissantdeeg haalt. Dit is het recept om kaneelbroodjes te maken met croissantdeeg.

  1. Maak de kaneelbroodjes zoals aangegeven wordt op de verpakking. Je kunt er volgens de verpakking 6 maken. Zodra je 6 rollen op je bakplaat hebt liggen, maak je het uiteinden een beetje los en vouw er konijnenoortjes van. Het deeg gaat nog wat uitlopen, dus zorg ervoor dat je de oortjes wat wijder maakt.
  2. bak de konijnen kaneelbroodjes in de oven zoals aangegeven wordt op de verpakking. Houd de oven goed in de gaten, want het zou zonde zijn als ze gaan verbranden.
  3. Zodra de konijnen kaneelbroodjes mooi van kleur zijn en de keuken verrukkelijk ruikt, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
  4. Wanneer de kaneelbroodjes afgekoeld zijn kun je er wat glazuur overheen doen. Dit maak je door poedersuiker met een klein beetje water te mengen. Maak het glazuur lekker dik, zodat het goed op de konijnen kaneelbroodjes blijft plakken.

Oh, wat is dit lekker! En wat is het ook leuk om samen te maken. Wij hebben er ieder geval heel veel plezier door gehad en raden het iedereen aan om ze ook eens te maken. Of dit nu tijdens Pasen is of gewoon gezellig op een zondag. Het is een feestje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *