Zelf ijs maken zonder ei of machine

Mijn kinderen zijn dol op ijs. Vooral Nora kan iedere dag wel een ijsje eten. Maar hoe leuk is het om je eigen ijs te…

by 

Mijn kinderen zijn dol op ijs. Vooral Nora kan iedere dag wel een ijsje eten. Maar hoe leuk is het om je eigen ijs te maken! Zelf jouw favoriete smaak te kiezen en dan een extra grote bak vullen met jouw lievelings ijs. Dit is gemakkelijker dan je denkt. En zelfs zonder ijsmachine! Hoe? We delen vandaag een heel simpel recept om je eigen roomijs te maken. Wij hebben zelf voor bananenijs gekozen, maar je kunt ook kiezen voor een andere smaak, als bijvoorbeeld aardbei, citroen of watermeloen. En wil je het nog extra lekker maken, dan zou je er zelfs stukjes koek, chocolade of sprinkels aan toe kunnen voegen. heb je inmiddels ook zin in ijs gekregen? Hier komt het recept!

Wat Heb Je Nodig

  • 2 bananen
  • 500 ml opgeklopte slagroom
  • Beetje suiker (naar eigen smaak, bananen zijn al vrij zoet, maar citroen niet)
  • Mixer
  • Een kom
  • Een bakje met deksel dat in de vriezer kan

Zo Maak Je Jezelf ijs Zonder Ijsmachine

  1. Snijd de bananen in kleinere stukjes. Nora (4) wilde mij graag helpen, dus zij ging de bananen snijden.
  2. De stukjes banaan doe je in de kom en je voegt hier de ongeklopte slagroom aan toe. in een kom en voeg daar de ongeklopte slagroom aan toe. Ook de suiker kun je nu toevoegen. Zoals ik al aangaf is banaan een stuk zoeter dan bijvoorbeeld aardbei of citroen.
  3. Mix de banaan, de slagroom en het suiker met een (staaf)mixer tot een glad mengsel. Zorg ervoor dat de banaan fijn gemixt is. Proef even of het zoet genoeg is.
  4. Giet het mengsel in het bakje en doe de deksel erop. Nu moet je helaas wel minimaal een dag geduld hebben, totdat het ijs geworden is. Maar het wachten wordt beloond!

En Ta-da! Het zelfgemaakte ijs zonder ijsmachine is klaar! Het is qua structuur misschien een beetje anders dan dat je gewend bent van “echt ijs”, maar het is wel heel erg lekker. Bij ons ging de hele bak leeg. En met deze leuke hoorntje werd het nog feestelijker. Je kunt deze trouwens gewoon in de supermarkt vinden. Meestal liggen deze doosjes bij de vriezers waar je ijs kan vinden.

Nog meer leuke recepten om te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *