XXL Sinterklaas chocoladereep recept

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer in ons land. Vorig jaar maakten wij gezellig deze lekkere XXL Sinterklaas chocoladereep. Ik kwam hem net weer…

by 

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer in ons land. Vorig jaar maakten wij gezellig deze lekkere XXL Sinterklaas chocoladereep. Ik kwam hem net weer tegen en mijn kinderen kunnen niet wachten om ‘m weer te gaan maken. Super leuk! Want hij was heel gemakkelijk om te maken, heel gezellig om te maken én ook nog eens heeeel erg lekker.

Het leuke aan deze XXL Sinterklaas chocoladereep is dat je hem zelf helemaal samen kan stellen. Het enige dat je als basis nodig hebt zijn drie chocoladerepen en voor de rest mag je hem gaan decoreren met het lekkerste Sinterklaas snoepgoed. Breek de grote XXL Sinterklaas chocoladereep vervolgens in stukken en genieten maar.

Wij namen de chocoladereep vorig jaar mee naar opa en oma om hem op te eten tijdens Pakjesavond. En ook bij de rest van de familie viel de reep erg in de smaak. Wij gaan hem daarom binnenkort weer maken en dan zullen we onze nieuwe creaties delen op Instagram.

Wat Heb Je Nodig Voor de XXL Sinterklaas chocoladereep

Zoals ik al zei heb je 3 chocoladerepen nodig. Deze kocht ik bij de Aldi, omdat ze hier lekker goedkoop zijn en gemakkelijk smelten. Ik ging voor één witte chocoladereep en twee melk chocoladerepen. Je kan dit natuurlijk ook andersom doen.

De 3 chocoladerepen leg je op een bakplaat of grote ovenschaal met daarop een stuk bakpapier. Let erop dat je bakplaat of ovenschaal wel in de magnetron kunnen.

We gaan de chocoladerepen nu smelten in de magnetron. Dit gaat best wel snel, dus ik raad aan om iedere keer even 10 seconden te doen. Zodra de chocolade vloeibaar is, kun je er met een vork of satéprikker door heen roeren. Er ontstaat hierdoor een leuk patroontje. Misschien kun je er zelfs wel hartjes of mijters in maken.

En dan nu het allerleukste gedeelte van het recept, namelijk het decoreren van de chocoladereep. Wij hebben hier verschillend sinterklaas snoepgoed gebruik, namelijk:

  • Pepernoten
  • Schuddenbuikjes
  • Discodip
  • Smarties
  • Mini chocolade letters
  • Chocolade munten

Je mag zelf weten of je ook dit Sinterklaas snoepgoed wil gebruiken of dat je ook kiest voor bijvoorbeeld schuimpjes, van die chocolade muizen en kikkers of iets als hagelslag.

Doe de ovenschaal of bakplaat nog even in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden en ta-da; de XXL Sinterklaas chocoladereep is klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *