Super lekkere en vrolijke chocoladereep voor Pasen

Hebben jullie al paaseitjes in huis gehaald? Wat zijn ze lekker hè? Ik word ook echt blij van die gevulde paaseitjes en dan vooral met…

by 

Hebben jullie al paaseitjes in huis gehaald? Wat zijn ze lekker hè? Ik word ook echt blij van die gevulde paaseitjes en dan vooral met vloeibare karamel (en zeezout). Jammie!! Maar ook andere paasrecepten vind ik erg lekker. Ik heb er al erg veel voorbij zien komen die perfect zouden zijn voor een Paasbrunch. Maar ben je niet zo’n goede kok of houd je het liever simpel tijdens Pasen, dan heb ik een heel leuk “receptje” die je heel gemakkelijk kan maken samen met kinderen. We gaan namelijk zelf chocoladerepen / chocolade schotsen maken die perfect bij Pasen passen.

Wat heb je nodig voor de chocolade repen voor Pasen

  • Chocoladerepen (twee witte chocolade en één melk chocolade)
  • Mini paashaasjes, smarties, mini spekkies, kleine paaseitjes, sprinkels, etc
  • Een bakplaat
  • Bakpapier
  1. Ik gebruikte twee repen witte chocolade en één reepmelk chocolade. Je kan hier natuurlijk ook een andere combinatie van maken. De chocolade repen leg je op het stuk bakpapier dat je op de bakplaat gelegd hebt.
  2. De bakplaat doe je vervolgens een paar minuten in de magnetron. Kijk regelmatig even of de chocolade al gesmolten is. Het is de bedoeling dat je met een vork door de chocolade heen kan gaan en ze met elkaar te mengen.
  3. Zodra de chocolade gesmolten is en je de verschillende chocoladerepen met elkaar gemengd hebt, kun je het gaan decoreren. Ik heb Paashaasjes gebruikt, mini marshmallows, Smarties en een paar sprinkels. Ook hierin ben je helemaal vrij. En laat je kinderen gezellig mee helpen.
  4. Om de chocolade uit te laten harden doe je de bakplaat een tijdje in de koelkast. Zorg er voor dat je de bakplaat echt horizontaal in de koelkast plaats, anders “drijft” de chocolade naar één kant.
  5. Na ongeveer een uurtje is de reep hard geworden en kun je het in schotsen breken. Zo leuk!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *