Snelle Paascakejes met witte chocolade

Pasen is een hele gezellige periode. Ik kijk er ieder jaar erg naar uit om zo veel mogelijk uit deze periode te halen. Lekkere recepten…

by 

Pasen is een hele gezellige periode. Ik kijk er ieder jaar erg naar uit om zo veel mogelijk uit deze periode te halen. Lekkere recepten te maken, leuke knutselwerkjes maken en natuurlijk paaseieren maken en zoeken. Nu hebben we de afgelopen tijd aardig ons best gedaan en leek het mij leuk om voor de echte Paasdagen nog een klein simpel receptje te maken. Dit bracht mij op het idee om snelle Paascakejes te maken met witte chocolade en deze te versieren met sprinkels. Dit was een groot succes. Dit recept is heel erg gemakkelijk om te maken. Je hebt niet veel nodig en het is geweldig om samen met kinderen te maken. Daarnaast is het ook ideaal om het samen te maken als jouw kindje niet zo veel geduld heeft tijdens het bakken van iets lekkers. Dus mocht je nog iets leuks willen maken voor de Pasen, dan is dit hét recept!

Wat heb je nodig

  • Kant-en-klare cake of een cake die je zelf gemaakt hebt
  • Witte chocolade (ongeveer 50 gram)
  • Sprinkels
  • Uitsteekvormpjes

Zo maak je de snelle paascake met witte chocolade

Wij hebben gekozen om gewoon een kant-en-klare cake te halen, maar je kunt natuurlijk ook zelf een cake bakken. Het voordeel hiervan is dat het huis er ook nog eens lekker naar gaat ruiken.

Door middel van uitsteekvormpjes haal je leuke figuurtjes uit de cake. Ik had deze vormpjes bij de supermarkt gehaald.

Pasen staat ook een beetje bekend om zachte kleuren en pastelkleuren. Daarom koos ik ervoor om witte chocolade te gebruiken. Maar mocht je dit niet zo lekker vinden, dan kun je ook voor melk chocolade gaan kiezen of glazuur maken. Ik heb de witte chocolade gesmolten in de magnetron. Na een paar seconden moet je het eventjes doorroeren, zodat het niet kan verbranden.

Het ligt er een beetje aan hoe oud jouw kinderen zijn, maar mochten ze het kunnen dan zou je ze zelf de chocolade op de cake heen kunnen smeren. Dit kan gemakkelijk gedaan worden met een lepeltje.

En dan nu het versieren van de Paascakejes! Hiervoor kun je verschillende soorten sprinkels gebruiken, maar ook gewoon hagelslag of fruithagelslag. Het versieren is enorm leuk om te doen en het is ook erg grappig om te zien dat ieder kind dit weer anders aanpakt. Zo vond Tim het leuk om zo veel mogelijk sprinkels op de Paascakejes te doen en werkte Nora juist heeft selectief.

De witte chocolade dient nu nog even wat harder te worden en dan zijn de snelle Paascakejes met witte chocolade klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *