Nutella Kerstkoekjes. De Sint is waarschijnlijk al weer aangekomen in Spanje en bij ons staat de Kerstboom al weer in huis. En wat zorgt dat toch voor een hoop gezelligheid! ‘s Morgens is het best nog wel lang donker en dan is het extra leuk om de verlichting in de kerstboom aan te doen. Het maakt je gelijk helemaal vrolijk! Wat mij ook vrolijk maakt zijn lekkere recepten. En dan vooral van die recepten die niet te moeilijk zijn en waarvan je huis ook heerlijk gaat ruiken. Ben jij daar ook dol op? Dan moet je dit recept voor Nutella Kerstkoekjes echt eens proberen. Het is super simpel en ze zijn zóóó lekker! Daarnaast zijn deze Nutella koekjes ook perfect om met kinderen te maken en ze vervolgens samen te versieren.
Wat heb je nodig
- 135 gram Nutella
- 50 gram suiker
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- Witte glazuur en stukjes (kerst) zuurstok (De witte glazuur kun je ook vervangen voor witte chocolade)
Zo maak je deze lekkere Kerstkoekjes met Nutella
- Verwarmen van je oven voor op 175 graden.
- Meng alle ingrediënten (behalve de poedersuiker) door elkaar en vorm er kleine balletjes van. Mocht het deeg te plakkerig zijn, dan kun je er wat extra bloem bij doen.
- Leg een stuk bakpapier op een bakplaat, leg de bolletjes erop en druk de bolletjes iets plat met de onderkant van een glas.
- En zet vervolgens de koekjes voor circa 8 minuten in de oven.
Zodra de koekjes klaar zijn haal je ze uit de oven om ze nog even af te laten koelen. Hierdoor worden ze gelijk ook wat harder. Als de koekjes afgekoeld is bedek je de één helft met de witte glazuur. Besprenkel het nog met wat stukjes zuurstof of andere decoratie en klaar zijn je Kerstkoekjes! En wil je het wat minder zoet, dan zijn de koekjes ook erg lekker met witte chocolade of zonder decoratie.