Recept Sinterklaas stafjes van bladerdeeg

Een super simpel en lekker recept om te maken met jonge kinderen tijdens de periode van Sinterklaas is het maken van de Sinterklaas staf van…

by 

Een super simpel en lekker recept om te maken met jonge kinderen tijdens de periode van Sinterklaas is het maken van de Sinterklaas staf van bladerdeeg. Samen met Tim (3 jaar) maakte ik deze leuke stafjes en aten we ze samen op. En graag vertellen wij hoe wij deze leuke Sinterklaas stafjes gemaakt hebben.

Wat heb je nodig

  • Bladerdeeg (deze liggen in de vriezer in de supermarkt)
  • (Kaneel)suiker of geraspte kaas
  • Bakpapier

Zo maak je dit leuke Sinterklaas recept – Sinterklaas stafjes van bladerdeeg

  1. Snijd het bladerdeeg vel in stroken. Het bladerdeeg mag best nog wel wat bevroren zijn, maar wanneer ze helemaal bevroren zijn, kun je ze niet gemakkelijk in de vorm van een staf buigen.
  2. Buig de bovenkant van het strookje een beetje rond, zodat het de vorm van een staf krijgt. Breekt het bladerdeeg af, dan kun je het weer gemakkelijk aan elkaar maken, door de twee helften op elkaar te duwen.
  3. Leg de Sinterklaas stafjes op een bakplaat met daarop een vel bakpapier. Wanneer ze nog bevroren zijn, vallen ze minder snel om. Zo behouden ze de mooiste vorm.
  4. Doe er wat (kaneel)suiker of geraspte kaas overheen en dan kunnen ze in de oven. Op de verpakking van de bladerdeeg staat een aantal minuten vermeld. Wij hebben kleine stroken gemaakt, waardoor ze minder lang in de oven moeten. Houd ze daarom goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *