Recept: Sinterklaas mijters

Het is zo ver! Morgen komt de stoomboot weer aan en stiekem kunnen we niet wachten tot Sinterklaas en zijn Pieten weer in Nederland zijn….

by 

Het is zo ver! Morgen komt de stoomboot weer aan en stiekem kunnen we niet wachten tot Sinterklaas en zijn Pieten weer in Nederland zijn. Wij gaan zeker even kijken bij de intocht in onze woonplaats. Want ja, vanaf dan is het echt begonnen. Je hebt Sinterklaas met eigen ogen gezien en misschien een handje met pepernoten gekregen van een Piet. Hoe leuk!

Ik verwacht dat het, net als vorige jaar, weer erg indrukwekkend zal zijn. Maar dat is natuurlijk ook de bedoeling. En om het nog extra gezellig te maken heb ik een heel simpel receptje om Sinterklaas mijters te maken. Ze hebben veel weg van pizzaatjes, maar ze zijn net wat gezonder. Perfect hapje voor morgen middag.

Wat heb je nodig

  • (Volkoren)wraps
  • Een blikje tomatenpuree
  • Kaas

Sinterklaas hapje: mijter van wraps

Dit Sinterklaas recept is super simpel. Je hebt weinig ingredi├źnten nodig, het is snel gemaakt en helemaal niet moeilijk. Samen met Nora maakte ik deze mijters. Super gezellig en daarna aten we ze samen op.

  1. Allereerst snijd je langwerpige driehoeken uit de wraps. Je kan zelf bepalen hoe groot je de mijters wilt maken.
  2. Vervolgens smeer je de stukjes wraps in met tomatenpuree. Niet te veel, want het heeft best een dominante smaak.
  3. Snijd de kaas in smalle reepjes. Deze gaan we gebruiken om een kruis te maken op de mijters. Het is extra lekker om kaas te kiezen die veel smaak heeft, als bijvoorbeeld belegen kaas. Hierdoor krijgt het hapje nog meer pizza smaak en komt de smaak van de tomatenpuree wat meer op de achtergrond te liggen.
  4. Doe ze even een paar seconden in de magnetron en klaar zijn ze! Wil je ze nu wat warmer hebben, dan zou ik de kaas wat later toe gaan voegen. De kaas smelt namelijk best wel snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *