Paasrecept | Lieve vogelnestjes van kokos

Tijdens Pasen is het extra leuk om de ontbijttafel of de brunchtafel extra gezellig te maken met lekkere hapjes en drankjes. Eitjes, warme broodjes, verse…

by 

Tijdens Pasen is het extra leuk om de ontbijttafel of de brunchtafel extra gezellig te maken met lekkere hapjes en drankjes. Eitjes, warme broodjes, verse sapjes. Ik kan hier enorm naar uitkijken. Stiekem ben ik daarom ook alvast wat ideeën voor Pasen aan het zoeken. Gelukkig kun je op internet heel veel leuke Paasideeën vinden. Van lekkere Paasrecepten tot aan leuke knutselideetjes voor Pasen. De ene moeilijker dan de andere, maar allemaal hebben ze iets vrolijks.

Het leek mij leuk om ook een receptje voor Pasen te delen. Een recept dat eigenlijk heel gemakkelijk om te maken is en daarmee ook perfect is om samen met kinderen te maken. Vooral als je kinderen hebt die niet van wachten houden en waarbij de aandacht snel weg is, is dit recept ideaal. Je hebt namelijk maar drie ingrediënten nodig en je hebt het in een half uurtje gemaakt. We gaan hele schattige vogelnestjes van kokos maken. Hier komt het recept!

Wat heb je nodig voor dit Paasrecept (10 stuks)

 • 4 eieren
 • 200 g fijne kristalsuiker
 • 200 g gemalen kokos (verkrijgbaar in de supermarkt is zakjes)
 • Paaseitjes
 • Cupcake bakvorm

Vogelnestjes van Kokos

 1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
 2. Scheid het eiwit van het eigeel. We gaan voor dit recept alleen het eiwit gebruiken.
 3. Pak een kom en doe hier de suiker en de kokos in. Meng het even door elkaar. Doe het vervolgens allemaal in een steelpannetje en verwarm het ongeveer 2 minuutjes terwijl je het mengsel blijft roeren. Het moet niet aanbranden of bruin worden.
 4. Verdeel het mengsel over de bakvorm voor cupcakes. Druk het midden een beetje plat met bijvoorbeeld een lepel, zodat het de vorm krijgt van een nestje.
 5. en zet alvast een bakplaat met daarop wat bakpapier klaar.
 6. Splits de 4 eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers gaan we niet gebruiken.
 7. Pak de suiker en de kokos en doe het ook in de kom. Meng het allemaal goed door elkaar met een lepel.
 8. Zet de nestjes in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Bak ze goudbruin en gaar.
 9. Zodra de vogelnestjes van kokos klaar zijn laat je ze afkoelen. Als ze helemaal afgekoeld zijn, kun je de paaseitjes er in leggen.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *