Onze kinderen worden altijd erg blij als ik zeg dat we koekjes gaan bakken. Het is niet perse dat ze hun uiterste best doen om er mooie koekjes van te maken, maar vooral het hele proces vinden ze geweldig. Alle ingrediënten in de kom, mama die vervolgens gaat mixen en daarna samen het deeg proeven. Vooral dit laatste vond ik vroeger als kind ook heel erg leuk. Ik heb hier hele leuke herinneringen aan en dit wil ik graag aan mijn kinderen doorgeven. En hoe handig is dat als het ook nog eens met een recept kan dat heel gemakkelijk te maken is! Daarom laat ik vandaag zien hoe je heel gemakkelijk koekjes kan maken zonder ei en er leuke paaseitjes van kan maken. Perfect als Paaskoekjes!
Wat heb je nodig voor de Paaskoekjes
- 150 gram bloem
- 100 gram boter (kamertemperatuur)
- 75 gram basterdsuiker
- snufje zout
Voor het decoreren van de Paaskoekjes
- Een beetje siroop of water
- Poedersuiker
- Eventueel sprinkels
Paaskoekjes maken met kinderen
- Verwarm de oven op 150 graden Celsius.
- Pak een grote kom en doe hier de bloem, basterdsuiker en het zout in. Voeg er vervolgens de boter aan toe.
- Kneed het goed door elkaar totdat het een deeg is. Dit kan eventueel ook met de keukenmachine.
- Rol het deeg uit en probeer er eitje uit te snijden. Lukt dit niet, dan kun je natuurlijk ook andere vormpjes maken. En vergeet vooral het deeg niet tussendoor te proeven 😉
- Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en doe ze ongeveer 20 minuten in de oven.
- Om de Paaskoekjes te versieren gaan we glazuur maken. Hiervoor is het belangrijk dat de koekjes helemaal afgekoeld zijn. Glazuur maak je door poedersuiker te mengen met een beetje water of siroop. Hoe meer poedersuiker, hoe dikker de glazuur.
- Om het af te maken kun je er nog wat gezellige sprinkels overheen doen.