Oliebollen gevuld met banketbakkersroom

Nederlandse oliebollen zijn geliefd en traditioneel vooral met Oudjaarsdag. De auteur deelt een variant met banketbakkersroom geïnspireerd door de populaire Crompouce. Deze oliebollen worden gevuld na het snijden en met poedersuiker bestrooid. De eenvoudige voorbereiding omvat het maken van room en eventueel chocolade, resulterend in een smakelijke traktatie.

by 

De Nederlandse traditionele oliebollen kennen we allemaal wel. Met of zonder krenten/rozijnen. Ze zijn super lekker, staan heel gezellig op tafel en passen natuurlijk perfect bij Oudjaarsdag. Wij zijn er dol op en het liefst eten we oliebollen met rozijnen en dan een laagje poedersuiker er overheen. Mmm!! Wij hebben het geluk dat onze oma het erg leuk vindt om ze te bakken en dan bakt ze er ook een heleboel. Maar dit keer hebben we onze eigen variant gemaakt, namelijk oliebollen gevuld met banketbakkersroom. Het idee kwam eigenlijk van de Crompouce die erg populair was en daarom leek het ons leuk om dit bij de oliebol uit te gaan proberen. En ja, dit is ook heeeel lekker!

Wat heb je nodig

  • Oliebollen
  • Banketbakkersroom. Ik heb een zakje van de supermarkt gebruikt. Hier hoefde ik alleen nog water aan toe te voegen.
  • Poedersuiker
  • Eventueel smeltchocolade. Wij hebben dit weggegelaten.

Hoe maak je oliebollen met banketbakkersroom

Eigenlijk kun je dit geen recept noemen. Het enige dat je namelijk maar hoeft te doen is het maken van de banketbakkersroom en eventueel de chocolade au bain-marie of in de magnetron te smelten. Banketbakkersroom is trouwens die super lekkere room die ook wel in taarten en puddingbroodjes gebruikt wordt. Het was dan ook helemaal geen straf om de kom uit te likken.

Vervolgens snijd je de oliebollen bijna door de helft. Niet helemaal, want dan kan de room gemakkelijk gaan lekken. Doe de room met een lepel of een spuitzak in de oliebollen. Nog even wat poedersuiker er overheen en klaar zijn ze. Easy en super lekker! Ik heb er zelf voor gekozen om de chocolade weg te laten, maar wil je er een extra groot feest van maken, dan kun je de oliebollen ook nog voor de helft in de gesmolten chocolade dippen.

Wij vonden dit al een groot feest. Ik had nog wat gezellige versiering, waardoor het er helemaal als een perfect hapje voor Oud en nieuw uitzag. Het was heerlijk smullen en zoals je op onderstaande foto kunt zien, moesten ze echt even geduld hebben totdat ik er nog een foto van gemaakt had.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *