Afgelopen donderdag ging er voor de eerste keer een vriendje van Tim spelen bij ons thuis. Het voelde toch wel heel bijzonder, aangezien hij nog maar net op de basisschool zit en nog niet eerder een echt vriendje heeft gehad. Hij wordt zo groot sinds hij op de “grote school” zit. En wat ben ik trots op hem als ik zie hoe goed hij z’n best doet en hoe sociaal hij is. Ook Nora nam een vriendinnetje mee naar huis. Het leek mij daarom extra gezellig om leuke koekjes in huis te hebben. Helaas had ik niet zo veel tijd om nog iets bij de supermarkt te halen, dus maakte ik snel iets van wat ik al in huis had. Dit werden uiteindelijk Mikado chocolade sticks met sprinkles! Sprinkles doen het altijd goed bij kinderen (en nog steeds ook bij mij, haha!) Het ziet er zo gezellig uit. Het was mega simpel om ze te maken en ik vertel je graag hoe ik dit gedaan heb.
Wat heb je nodig
- Mikado chocolade sticks
- Sprinkles
Zo maak je deze vrolijke Mikado chocolade sticks met sprinkles
Om deze feestelijke chocolade sticks te maken heb je eigenlijk niet veel nodig. Door de Mikado stokjes heel even in de magnetron te doen, zal de chocolade gaan smelten. Zodra de chocolade een beetje gesmolten is, kun je de sprinkles er voorzichtig over heen sprenkelen. Bij mij was de chocolade vooral gesmolten aan de onderkant van de chocolade sticks. Door ze om te draaien komt de gesmolten chocolade bovenop te liggen en kun je de sprinkles er gemakkelijk op blijven plakken.
Leg de chocolade sticks even in de koelkast, zodat de chocolade weer kan stollen. En daarna kun je gaan genieten!
Zelf Mikado chocolade sticks maken
Ik had dit schaaltje alvast op tafel gezet, voordat ik de kindjes van school ging halen. Eenmaal thuis konden ze niet wachten om ze te gaan proeven. Het was een heel gezellig momentje om even bij te komen na school en ze hun glaasje drinken leeg te drinken.
Naast een lekker koekje na een schooldag, is het natuurlijk ook leuk om het te gebruiken als aanvulling op een traktatie, een lekker koekje tijdens de feestdagen of om leuk in toetje of sorbet te steken. Het maakt het in ieder geval nog feestelijker!