Koekjes in de vorm van een pompoen

Als kind vond ik het geweldig om koekjes te bakken. Vooral het snoepen van het deeg vond ik geweldig! Het was zo lekker. Je hoorde…

by 

Als kind vond ik het geweldig om koekjes te bakken. Vooral het snoepen van het deeg vond ik geweldig! Het was zo lekker. Je hoorde de kristalsuiker tijdens het kauwen en oh, ik kon er gewoon niet genoeg van krijgen. En nog steeds niet! Ik vind het daarom ook heel erg leuk om samen met mijn kinderen koekjes te bakken. Je moet de keuken daarna vaak even ontwijken, want die is meestal ontploft en ook verdwijnt er vaak meer deeg in onze mondjes dan koekjes die uit de over komen, maar het is het dubbel en dwars waard.

Vandaag gaan er koekjes maken in de vorm van pompoenen. Het lijkt heel lastig, maar we hebben hiervoor een uitsteekvormpje in de vorm van een appel gebruikt. Mocht je deze nu niet in huis hebben, dan kun je ook een plat rondje maken en er een klein steeltje bovenop zetten.

Wij maakten de pompoen koekjes van een bakmix. Dit is iets duurder dan wanneer je zelf de ingredi├źnten mixt, maar het voelt voor mij heel gemakkelijk om gewoon koekjesbakmix te halen en zo kan het niet fout gaan.

De glazuur voor op de pompoen koekjes hebben we wel zelf gemaakt. Niet heel lastig en erg leuk om te doen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is poedersuiker te mengen met een ieniemienie beetje water en kleurstof. De oranje kleur maak je door een beetje rood met geel te mengen. Het steeltje kan je eventueel groen maken, door een beetje blauw met geel te mengen. Laat het glazuur even drogen en klaar zijn de koekjes in de vorm van een pompoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *