Koekiemonster Koekjes Van Oreo

Wie kent het grote blauwe monster uit Sesamstraat niet! Koekiemonster is één van de bekendste karakters en wat is hij leuk! Hij is grappig en…

by 

Wie kent het grote blauwe monster uit Sesamstraat niet! Koekiemonster is één van de bekendste karakters en wat is hij leuk! Hij is grappig en natuurlijk dol op koekjes. Het liefst houdt hij alle koekjes voor zichzelf, maar vandaag moet hij de koekjes toch echt gaan delen met nog meer Koekiemonsters! We gaan namelijk Koekiemonster koekjes van Oreo maken. Het is heel simpel, maar het resultaat is geweldig.

Voor dit recept / DIY heb je Oreo koekjes nodig. Oreo koekjes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Het maakt niet uit welke smaak je hiervoor kiest. Ik ben zelf weg van de Party Oreo’s en de Brownie Oreo’s, maar ook de gewone Ereo koekjes kun je prima gebruiken.

Wat Heb Je Nodig

  • Oreo’s (In jouw favoriete smaak)
  • Witte chocolade
  • Blauwe kleurstof
  • Eetbare oogjes (Deze kocht ik bij de Wibra)
  • Een bakpapiertje
  • Eventueel kleine American Cookies als decoratie

Zo Maak Je Koekiemonster Koekjes Van Oreo

1. Smelt de witte chocolade Au bain Marie. Het is belangrijk dat je de chocolade niet te snel smelt, anders gaat hij klonteren.

2. Zodra de chocolade gesmolten is kun je er een beetje blauwe kleurstof bij doen. Voeg iedere keer een beetje kleurstof toe totdat de chocolade uiteindelijk een echte Koekiemonster kleur heeft.

3. Dompel je Oreo’s in de chocolade en leg ze vervolgens op het bakpapier. Is het Oreo koekje nog een beetje zichtbaar, dan kun je met een lepeltje nog wat extra chocolade aanbrengen.

4. Zet twee eetbare oogjes bovenop de blauwe Oreo en maak zoveel Oreo Koekiemonsters als je wilt. Laat ze nog even afkoelen in de koelkast en klaas zijn ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *