Halloween: Chocolade mousse met snoep worm

Aan het einde van de maand oktober is het Halloween. Wij doen er niet zo veel aan, maar toch vind ik het best wel een…

by 

Aan het einde van de maand oktober is het Halloween. Wij doen er niet zo veel aan, maar toch vind ik het best wel een leuk feest. Vooral voor jongeren is het geweldig om verkleed te gaan en naar een tof Halloween feest te gaan. Maar ook voor jongere kinderen is het leuk om toch een beetje Halloween te vieren. Het is dat we hier in Nederland vooral Sint Maarten vieren, maar hoe leuk is het om verklede mini monstertjes bij de voordeur hebben staan die graag snoepjes komen halen. Als je het mij zou vragen dan zou ik Sint Maarten alleen nog vieren met hele jonge kinderen en als ze wat ouder worden dan is hrt juist leuk om Halloween te vieren.

Maar goed, om iedereen blij te maken heb ik een DIY / mini receptje om je eigen chocolademousse potje te maken. Hier komt ie!

Wat heb je nodig (4 potjes)

 • Een bakje/een schaaltje/bloempotje
 • 200 gr pure chocolade
 • 3 eiwitten
 • 100 gram suiker
 • 200 gram slagroom
 • Munt takje of andere verse kruiden
 • Eventueel snoepjes in de vorm van bijvoorbeeld een worm

Halloween: Chocolade mousse met snoep worm

Het is zo gemakkelijk om deze DIY / mini recept te maken, want het enige dat je maar hoeft te doen is het maken van chocolademousse. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het totaal niet. Daarnaast kun je gelijk lekker veel maken l, waardoor je nog wat overhoud.

 1. Laat de chocolade smelten in de magnetron of in een kom boven een pan kokend water (au bain marie) smelten.
 2. Klop ondertussen de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer totdat het stijf is. Voeg de suiker er aan toe en mix het heel kort nog even door.
 3. Klop de slagroom in een andere vetvrije kom totdat het stijf is.
 4. Schep de slagroom en eiwit voorzichtig door de chocolade. Niet te veel roeren, want het moet luchtig blijven.
 5. Tenslotte doe je er een stukje munt.of een ander stukje kruid in en maak je het extra griezelig met wen snoep worm. Ik had hele grote wormen gekocht. Deze kon ik kleiner snijden, maar ik kwam erachter dat er in de Trolli uitdeelzakjes ook mini wormpjes zaten. Perfect!
 6. Zodra de mousse klaar is kun je het in de bloempotjes of bakjes doen. Ik gebruik zelf mini bloempotjes die ik gekocht heb bij de Intratuin. Zet het even in de koelkast om op te laten stijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *