Chocolade mummy repen

Halloween komt er weer aan en ondanks dat wij het verder niet gaan vieren, vind ik het toch altijd wel erg leuk om een recept…

by 
halloween diy

Halloween komt er weer aan en ondanks dat wij het verder niet gaan vieren, vind ik het toch altijd wel erg leuk om een recept te maken in Halloween stijl. Natuurlijk wil ik dit graag samen met mijn kinderen doen, dus gingen we gezellig aan de slag! Al moet ik wel zeggen dat het dit keer erg moeilijk was om geduld te bewaren, wanneer er twee grote chocoladerepen voor je liggen. Maar uiteindelijk is het resultaat heel erg leuk gevonden. Vandaag laten we daarom met trots zien hoe je je eigen chocolade mummy repen kunt maken.

Wat heb je nodig

  • 200 gram melk┬áchocolade
  • 200 gram witte chocolade
  • Eetbare oogjes, onder andere verkrijgbaar bij de Action of supermarkt
  • Bakpapier
  • Een grote schaal, mag ook een plastic bak zijn
diy halloween

Zo maak je de chocolade mummy repen voor Halloween

Het is erg handig om een vierkante of een rechthoekige schaal te gebruiken. Hier kun je gemakkelijk het bakpapier in leggen.

Smelt als eerste de melk chocolade. Dit kan in de magnetron of au bain Marie. Zorg ervoor dat het niet gaat schiften. Zodra de chocolade helemaal gesmolten is kun je het in de schaal gieten. Verdeel het nog een beetje, zodat het straks echt een chocoladereep wordt. Zet de schaal in de koelkast om de chocolade weer te laten stollen.

Smelt nu ongeveer 2/3 van de witte chocolade. Ook dit kan in de magnetron of au bain Marie. De chocolade dat je overhoud bewaren we om straks mee te decoreren.

Kijk even of de melk chocolade al hard geworden is. Als dit het geval is, kun je de witte chocolade over de melk chocolade heen doen. Verdeel het nog een beetje, zodat overal wat witte chocolade zit. Ook nu kun je de schaal weer even in de koelkast zetten om de chocolade hard te laten worden.

Nu komt het leukste gedeelte. We gaan de chocoladerepen decoreren. De witte chocolade die je nog over hebt, ga je nog even laten smelten. Hiermee gaan we het verband van de mummy’s maken. Ik deed dit met een vork, door het er een beetje van de vork af te laten glijden.

Wanneer je allemaal streepjes witte chocolade hebt gemaakt, plakken we de eetbare oogjes erop. De chocolade is nog vloeibaar, waardoor ze goed blijven plakken.

Nog even in de koelkast en dan kun je de grote chocoladereep in stukjes breken of snijden.

halloween recept kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *