Chocolade letter versieren

De tijd van Sinterklaas bestaat natuurlijk cadeautjes, pepernoten en chocolade letters. Vooral deze laatste is een grote favoriet. Wie dat ooit bedacht heeft, heeft wel…

by 

De tijd van Sinterklaas bestaat natuurlijk cadeautjes, pepernoten en chocolade letters. Vooral deze laatste is een grote favoriet. Wie dat ooit bedacht heeft, heeft wel echt iets heel leuks bedacht! En hoe tof is het om je eigen chocolade letter te versieren. Natuurlijk zijn er tegenwoordig al onwijs veel verschillende chocolade letters in verschillende smaken, kleuren en versieringen, maar zelf een chocolade letter versieren smaakt stiekem nog lekkerder. Daarom gingen we aan de slag.

Wat heb je nodig

  • Chocolade letter
  • Chocolade om te smelten
  • Sprinkels, spekkies, Smarties, Schuddenbuikjes, hagelslag, etc.

Chocolade letter versieren

Het is zo leuk om je eigen chocolade letter te versieren tijdens de Sinterklaas periode. Chocolade letters zijn er in verschillende maten, waardoor je zelf kan kiezen welke grootte chocolade letter jij wilt laten versieren. Ik heb vrij grote chocolade letters gekocht. Superleuk om te versieren, maar ze zijn eigenlijk wel iets te dik om op te eten.

Ook heb ik ervoor gekozen om witte chocolade te smelten, omdat ik het contrast met de melk chocolade letter erg leuk vind. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor melk chocolade. Of dat je voor een witte chocolade letter gaat. Het leuke aan een witte chocolade letter met witte smelt chocolade is dat je de versiering extra goed kan zien.

De chocolade die ik ervoor gebruik heb, heb ik even in een schaaltje in de magnetron gedaan. Je kan het ook au bain Marie smelten, maar met de magnetron gaat het wel lekker snel. Let er op dat je het niet te lang in de magnetron doet, want anders gaat de chocolade verbranden. Tussentijds kun je het even doorroeren.

Je brengt een beetje gesmolten chocolade aan op de chocolade letter. Heb je jonge kinderen, dan kun je dit als ouder beter even doen. De chocolade is namelijk nog wel warm. Heb je wat oudere kinderen, dan kunnen ze zelf lekker aan de slag gaan.

Zodra de gesmolten chocolade op de chocolade letter zit kan hij versierd worden. Wij hebben vaak wel sprinkels in huis. Maar ook deze gekleurde balletjes zijn erg leuk om te gebruiken. Wij hebben ze gevonden bij het broodbeleg bij de Jumbo. Ik weet niet meer hoe het heet, maar het is van het Jumbo huismerk. Heel tof om mee te versieren, maar ook leuk voor in de yoghurt.

Is de chocolade letter versierd, dan gaat hij even in de koelkast. Hierdoor zal de gesmolten chocolade weer hard worden. En dan is jouw eigen versierde chocolade letter klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *