Bananen chocolade lolly’s

Op woensdag vind ik het extra leuk om even wat lekkers te maken. We vinden het alle drie erg gezellig om in de keuken te…

by 

Op woensdag vind ik het extra leuk om even wat lekkers te maken. We vinden het alle drie erg gezellig om in de keuken te staan, iets samen te maken en vervolgens op te eten. Maar dit keer kwam er een vriendinnetje spelen. Normaal zijn ze dan erg druk met spelen en hebben ze geen tijd om iets te maken. Daarom besloot ik voor een lekkere en gezonde snack te gaan. Ik bereidde alles voor en vervolgens hoefden ze de bananen chocolade lolly’s alleen nog maar te versieren. Het bleek een groot succes, want bij het zien van de roze chocolade en de sprinkels konden ze niet wachten om aan de slag te gaan. En aangezien het bij ons thuis een klein feestje werd, wilde ik dit simpele receptje graag met jullie delen.

Wat heb je nodig

Het is heel simpel, want het enige dat je er eigenlijk voor nodig hebt is bananen, chocolade, sprinkels en ijsstokjes. De ijsstokjes kun je bij de Action kopen. Het kost daar niet heel erg veel en je hebt gelijk een mooie voorraad om ook gezellig mee te knutselen.

Ik kwam zelf roze (ruby) smeltchocolade tegen. Maar je zou natuurlijk ook een andere soort chocolade kunnen gebruiken. Persoonlijk vind ik het wel fijn om smelt chocolade te hebben. Dit smelt gemakkelijker en sneller en je hebt ook minder snel de kans dat het gaat schiften. Je doet gewoon een beetje in een schaaltje en vervolgens warm je het op in de magnetron.

Ik heb voor hele vrolijke sprinkels gekozen, maar ook hierin ben je helemaal vrij. Je kunt natuurlijk ook gewoon hagelslag of fruithagelslag gebruiken.

Zo maak je deze bananen chocolade lolly’s

Ik heb voor iedere lolly een halve banaan gebruikt. Dit is een perfect formaat als tussendoortje en het is ook nog eens gemakkelijk om op een ijsstokje te prikken.

Je kunt de halve banaan in de gesmolten chocolade dippen, maar ik heb ervoor gekozen om de chocolade met een lepeltje over de banaan heen te gieten. Hierdoor ontstaat er een leuk zigzag effect.

Het is belangrijk dat je de chocolade gelijk laat versieren, aangezien de chocolade weer hard gaat worden. Pas wel op dat de gesmolten chocolade nog warm kan zijn. Bij mij konden ze niet wachten om aan de slag te gaan met de sprinkels. Zodra de banaan mooi versiert is, moet de chocolade even hard worden. Tussendoor kun je natuurlijk even wat sprinkels proeven. En ta-da! De bananen chocolade lolly’s zijn klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *