Aardbeien chocolade lolly’s

Laatst maakten we samen bananen chocolade lolly’s. Deze waren een groot succes. Het was erg leuk om ze te maken, het resultaat zag er geweldig…

by 

Laatst maakten we samen bananen chocolade lolly’s. Deze waren een groot succes. Het was erg leuk om ze te maken, het resultaat zag er geweldig uit en door de combinatie van chocolade en banaan was het toch wel een aardig verantwoord tussendoortje. Dit bracht ons op het idee om nog eens chocolade lolly’s te gaan maken, maar dit keer met de aardbeien uit onze eigen tuin. En ik kan je verklappen dat ook deze aardbeien chocolade lolly’s weer erg in de smaak zijn gevallen!

Wat heb je nodig

  • Aardbeien
  • (Smelt)chocolade
  • IJsstokjes
  • Eventueel muntblaadjes

Ik heb voor de bananen chocolade lolly’s hebben we roze chocolade gebruikt. Deze chocolade wordt ook wel ruby chocolade genoemd. Het is net wat fruitiger dan gewone chocolade en perfect om te combineren met banaan of aardbei.

De muntblaadjes had ik in de tuin staan, maar deze kun je ook weglaten. Ze zien er leuk uit, maar echt lekker zijn ze niet.

Zo maak je deze lekkere aardbeien chocolade lolly’s

Om de aardbeien chocolade lolly’s te maken heb je een stukje bakpapier nodig. Hier leg je een ijsstokje op. Deze kocht ik bij de Action.

Snijd de aardbeien in dunne plakjes.

Vervolgens smelt je de chocolade. Ik heb dit in een klein kommetje gedaan. Zodra de chocolade gesmolten is, giet je het voorzichtig over het uiteinde van het ijsstokje heen. Met een lepel kun je de gesmolten chocolade wat uitsmeren totdat het een mooie ronde vorm heeft en wat platter is.

In de chocolade leg je een paar schijfjes aardbei. Aan de onderkant kun je nog twee blaadjes munt plakken. Dit ziet er wel erg leuk uit. Je zou hiervoor ook twee kleine blaadjes basilicum kunnen gebruiken.

Leg de aardbeien chocolade lolly’s even in de koelkast en ze zijn klaar om opgegeten te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *