2 Ingrediënten Bastogne cake

Bakken met kinderen met leuk en gemakkelijk zijn en dat is precies het recept van de Bastogne cake! Voor deze cake heb je maar twee…

by 

Bakken met kinderen met leuk en gemakkelijk zijn en dat is precies het recept van de Bastogne cake! Voor deze cake heb je maar twee ingrediënten nodig en bijna het hele recept kan door jouw kinderen gemaakt worden. Mijn kinderen vonden het in ieder geval geweldig om te maken en tussendoor te proeven. Binnen een paar minuutjes is alle voorbereiding gedaan en dan moet het alleen nog minimaal 24 uur in de koelkast. Dat vraagt om wat geduld…

Wat heb je nodig

  • 500 ml ongeklopte melk
  • Een pak Bastogne koekjes
  • Eventueel kleurstof en leuke sprinkles

Zo maak je de cake met Bastogne koekjes

  1. Doe de slagroom in een kom en klopt het stijf. Dit vond mijn zoontje geweldig om te doen.
  2. Zodra het opgeklopt is kun je er wat kleurstof door heen doen. Dit was de taak van mijn dochter. Ze is dol op kleuren en kleuren mengen, dus deze taak pakte ze heel serieus aan.
  3. Zoals de koekjes in het pak zitten, zo gaan we ze ook weer neerleggen. Maar nu doe je aan beide zijden een beetje slagroom. Dit kun je het beste met een lepel doen. Ook leggen we ze op hun zij. Zo blijven ze gemakkelijker tegen elkaar aan staan. Op deze manier zit er tussen ieder koekje een beetje slagroom. De buitenste koekjes hebben nog een extra laagje slagroom.
  4. De eerste keer dat ik dit maakte zette ik de koekjes in een cakevorm, omdat ik dacht dat ze zo beter rechtop bleven staan. Maar je kan de cake niet zo gemakkelijk uit de cakevorm halen. Je kan hem daarom het beste gewoon op een bord maken.
  5. De overgebleven slagroom kun je over de Bastogne koekjes heen doen, zodat ze helemaal bedekt zijn.
  6. Doe de “cake” minimaal 24 uur in de koelkast, zodat de koekjes het vocht van de slagroom goed op kunnen nemen.
  7. Wij hebben de cake versierd met mini marshmallows, wat sprinkles en een chocolade paashaas. Dit vonden we wel heel erg leuk voor de Pasen.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *