10x Leuke Eigenschappen Van Een Kind Van 1 Jaar

Mijn zoontje is nu 16 maanden en hij gaat de afgelopen tijd als een speer! Het is zo leuk om te zien hoe hij van…

by 

Mijn zoontje is nu 16 maanden en hij gaat de afgelopen tijd als een speer! Het is zo leuk om te zien hoe hij van een baby naar een peuter is veranderd en iedere dag aan het ontwikkelen is. Nieuwe geluidjes, woordjes, gebaren. Nieuwe avontuurtjes en ontdekkingen. En eigenlijk zijn alle clichés waar. Je hoeft maar met je ogen te knipperen en hij lijkt weer “ouder” geworden te zijn. Alleen maar leuk natuurlijk, want hierdoor zie je gewoon dat zijn wereldje steeds groter wordt. En om hier eens bij stil te staan, heb ik daarom 10 leuke eigenschappen van een kindje van 1 jaar onder elkaar gezet die ikzelf helemaal geweldig vind! Benieuwd? Hier komen ze!

10x Leuke eigenschappen van een kind van 1 jaar

1. Peuter

Een baby is enorm lief en schattig, maar ook erg kwetsbaar en klein. Je verzorgt het, geeft het voeding, laat het veel slapen, knuffelt het veel en speelt er een klein beetje mee. Maar zodra het kindje 1 jaar is, vindt hij of zij het geweldig om te spelen! Met de bal rollen, kietelen, vliegtuigje spelen, met blokken bouwen. Het is zó gezellig!

2. De Eerste Stapjes

De eerste stapjes zetten is echt een mijlpaal! Het begint bij een beetje tegen de tafel of de bank optrekken, vervolgens wat langs de bank lopen en uiteindelijk wat los te staan. Het is als ouder best wel spannend om dit door te maken, maar hoe trots kun je zijn als het uiteindelijk lukt!

3. Geluidjes

De geluiden van een poes, een hond, een schaap, een koe en kuikentjes zijn bij ons favoriet momenteel. Het is zo grappig!

4. De Eerste Woordjes

Maar ook de eerste woordjes beginnen te komen. Bij het uitspreken van “vogel” beweegt mijn zoontje zijn hele hoofd. Zo grappig om te zien! Haha!

5. Observeren

Het is heel erg leuk om je kindje gewoon te gaan observeren. Wat doet het als hij of zij een dier ziet, lekker zelf met speelgoed aan het spelen is of als het iets nieuws probeert te eten. Maar ook kunnen kindjes van 1 jaar zelf ook goed observeren. Ze kijken aandachtig naar de dingen, dieren en mensen om hun heen en leren hier ook erg van.

Lees ook: Leuke dingen om te doen tijdens je zwangerschap.

6. Op Avontuur Gaan

Iedere dag is het weer een avontuur. De woonkamer wordt nog leuker als je zelf kan lopen en kasten en de keuken wordt steeds interessanter. Al snel wordt er ontdekt dat er nog meer plekken in huis zijn en dat je er kan komen door een trap te beklimmen.

7. Stralen Van Plezier

Het leven van een peuter is zo mooi! Iedere dag is er wel weer wat te beleven, we zingen liedjes, spelen verstoppertjes en dansen op muziek. Juf Roos is een grote favoriet!

8. Knuffelen

Een knuffel van een baby is heel erg fijn, maar een knuffel van een kindje van 1 jaar is eigenlijk nog wel fijner. Ze knuffelen nu namelijk wat meer terug, waardoor je een echte omhelzing krijgt en echte liefde voelt. Zo heerlijk!

9. Zelf Spelen

Terwijl een baby graag met knisperend en zacht speelgoed speelt, vindt een kindje van 1 jaar het erg leuk om met blokken te gaan bouwen, met autootjes te gaan rijden en zelf boekjes door te bladeren. Ze ontdekken zelf meer en daardoor gaat de ontwikkeling in eens ook erg vlug.

10. Een Eigen Karakter

Als je het hebt over leuke eigenschappen van een kind van 1 jaar, dan is dat natuurlijk ook wel verschillend per kind. Ieder kindje krijgt natuurlijk een eigen karaktertje. En juist dit is zo leuk om te zien! Voorkeuren voor speelgoed, spelletjes en eten beginnen te komen en ze laten duidelijker zien wat ze leuk vinden en wat ze niet zo leuk vinden. Dit zorgt voor veel grappige momentjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *