5x Leuke ideeen voor Pasen met kinderen

Pasen staat bekend om gezelligheid, lekker eten en natuurlijk om Paaseieren. Paaseieren zoeken is wel echt een grote favoriet. Ik vind het geweldig om te…

by 

Pasen staat bekend om gezelligheid, lekker eten en natuurlijk om Paaseieren. Paaseieren zoeken is wel echt een grote favoriet. Ik vind het geweldig om te zien als mijn kinderen ijverig opzoek gaan naar gekleurde eitjes. Mandje mee, laarsjes aan en zoeken maar. De stralende oogjes wanneer ze weer een Paasei gevonden hebben zijn onbetaalbaar. Pasen is dan ook voor kinderen een hele mooie tijd en er zijn ook erg veel leuke ideeën voor een Paasbrunch met kinderen. Het leek mij daarom extra leuk om een aantal leuke receptjes en DIY’s voor Pasen te delen. Hier komen ze!

5x Leuke dingen om te doen met Pasen met kinderen

Paaseieren versieren is zo leuk! Vooral als dit ook nog eens met heel veel glitters is! Glitters hebben iets magisch en daar zijn kinderen dol op. Glitter paaseieren maken wordt vast een zeker een groot succes! Ik vond onlangs hele leuke glitterlijm bij de Action in allerlei kleuren, maar je kunt natuurlijk ook gewoon losse glitters gebruiken en deze vastplakken met lijm. Wij vonden het handig om de eieren in een eierdopje neer te zetten en dan te versieren.

Wil je paaseieren in pastelkleuren? Ga dan aan de slag met kleurstof en slagroom om prachtige paaseieren in pastelkleuren te verven. Dit is super leuk om te doen, omdat kinderen lekker mogen kliederen. Ze kunnen zelfs hun vingers er bij aflikken. Vervolgens moeten jullie even geduld hebben en dan heb je prachtige pastelkleurige paaseieren!

Eén van de gemakkelijkste recepten om te maken tijdens Pasen waar kinderen ook erg goed bij kunnen helpen is het maken van een Bastogne cake. Het leuke aan deze cake is dat je maar twee ingrediënten nodig hebt. Dat is lekker budget en het recept is hierdoor lekker simpel. Een grote aanrader om een keertje samen met kinderen te maken, zelfs als het geen Pasen is. Wij hebben ervoor gekozen om de paascake te decoreren met sprinkels en mini marshmallows. En bovenop hebben we een kleine chocolade paashaasje neergezet. Super schattig toch! En de cake is zo lekker romig. Mmmm…

Nog een simpel receptjes zijn deze vrolijke chocolade schotsen. Een groot succes bij kinderen! Ze kunnen goed helpen met het versieren van de chocoladereep en het smaakt natuurlijk heel erg lekker. Dit recept is eigenlijk altijd leuk om te maken, maar met Pasen kun je wel helemaal losgaan met leuke vrolijke sprinkels en mini chocolade paashaasjes.

Tenslotte nog een leuk recept voor Pasen dat iets lastiger is, maar waarbij het resultaat wel echt heel schattig is, namelijk vogelnestjes van kokos. Ze smaken naar kokosmakronen en ze zijn gevuld met paaseitjes. Zo heb je net even wat anders tijdens de Paasbrunch. Het mengsel van de kokos met ei is goed te maken met kinderen. Het is alleen wel belangrijk om te weten dat er het ei in de nestjes niet helemaal gaar is. Pas daarom op wanneer je zwanger bent.

Leuke recepten en DIY’s voor Pasen he? Wij vonden ze in ieder geval stuk voor stuk heel leuk om te maken en natuurlijk op te eten. Dus mocht je aankomende weekend ook gezellig Pasen vieren en iets leuks voor de visite willen maken, dan zit je met deze leuke ideeën helemaal goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *