Boek review: Regenboog dromen van Anne Eekhout

Regenbogen en ijsjes. Een betere combinatie is er voor kinderen volgens mij niet. Tenminste, mijn kinderen zijn altijd wel druk in de weer met de…

by 

Regenbogen en ijsjes. Een betere combinatie is er voor kinderen volgens mij niet. Tenminste, mijn kinderen zijn altijd wel druk in de weer met de kleuren van de regenboog en het liefst zouden ze iedere dag wel een ijsje eten. Het kon dan ook niet anders dan dat we het boek “Regenboog dromen” van Anne Eekhout moesten lezen.

We zijn dol op lezen. Iedere avond lezen we minimaal twee boekjes en vaak gaan we overdag ook even samen op de bank zitten om een leuk verhaaltje te lezen. Toen “Regenboog dromen” op de deurmat viel maakten mijn kinderen vol enthousiasme het pakketje open. De kaft van het boek sprak direct heel erg aan en daarom besloten we het meteen te gaan lezen.

Mijn kinderen waren beide heel erg nieuwsgierig naar het verhaal, dus vanaf de eerste zin luisterden ze aandachtig. Het meisje in het verhaal krijgt na het avondeten pas een ijsje als ze haar kamer heeft opgeruimd. En dit ijsje is niet zo maar een ijsje, maar een “heerlijke, ijskoude regenboogdroom”. Tijdens het opruimen van haar kamer krijgt het meisje hulp van allerlei verschillende monsters die ook wel graag een heerlijke regenboogdroom lusten. Maar gaat het hun lukken om op tijd alles opgeruimd te hebben voordat mama de kamerdeur open doet?

Het verhaal “Regenboog dromen” is in rijmvorm geschreven. Het is grappig, vrolijk en je krijgt eigenlijk zelf ook wel zin in zo’n lekkere regenboogdroom. Naast het verhaal zorgen de illustraties in het boek ervoor dat het verhaal nog meer tot leven komt. Het was een groot succes bij mijn kinderen en de komende tijd gaan we het nog heel vaak samen lezen.

“Regenboog dromen” van Anne Eekhout is te vinden in alle boekenwinkels en kost €14,99.
Uitgever: Kluitman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *