Zo maak je je eigen wolkenklei (klei / play-doh)

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even met mijn kinderen iets creatiefs aan het doen ben. Ik vind het erg belangrijk dat ze…

by 
zelf klei maken recept

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even met mijn kinderen iets creatiefs aan het doen ben. Ik vind het erg belangrijk dat ze op dit gebied ook ontwikkelen. Ze zijn zelf iets aan het maken, waar ze vervolgens trots op zijn. Daarnaast ben ik van mening dat het erg belangrijk is om je creativiteit te prikkelen om tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Eén van de dingen die ik daarom graag met mijn kinderen doe is spelen met klei. Klei is kleurrijk en je kan er alles mee maken wat je maar wilt. Inmiddels hebben we al heel wat potjes Play-doh opengemaakt en zijn er heel wat creaties ontstaan. Maar heb je al eens van wolkenklei / Cloud Dough gehoord? Ik kende het nog niet, maar toch werd ik enorm nieuwsgierig. Ik haalde de ingrediënten voor de wolken klei en samen met mijn kinderen, ging ik aan de slag!

Wat heb je nodig

  • Bodylotion (het liefst baby bodylotion, omdat deze zacht voor de huid is)
  • Maïzena
  • Eventueel voedingskleurstof
klei maken

Zo maak je je eigen klei

Het is super simpel om zelf deze wolken klei te maken. Nog simpeler dan ik verwacht had. Daarnaast zouden kinderen dit zelf ook heel goed kunnen maken.

  1. Pak een kom en doe daar 1 deel bodylotion in en een druppeltje voedingskleurstof. Je kan het even doorroeren om alvast een mooie kleur te creëren.
  2. Voeg er twee delen maïzena aan toe. Hierbij kan je zelf bepalen hoe “droog” of “nat” je de klei wilt hebben. Sommige kleuren waren iets drogen dan de andere kleuren, maar dit maakte niet zo veel uit. Het is ook wel grappig dat de klei een beetje uit elkaar valt.

Van tevoren wist ik niet zo goed of het echt ging lukken om Wolkenklei te maken. Maar na vandaag kan ik zeggen dat we er een nieuwe bezigheid bij hebben! Het is heel simpel om wolken klei / cloud dough te maken en het is super leuk om mee te spelen! Mijn kinderen waren er zelfs langer zoet mee dan met gewone Play-doh klei. Ook ik vond het erg leuk om met de wolkenklei te spelen. Het voelt heerlijk aan, het ruikt lekker en door de bodylotion krijg je ook nog eens hele zachte handen. Het is echt een super uitvinding!

Na het spelen heb ik het in een afsluitbaar bakje en in principe kunnen we er de komende tijd nog prima mee spelen. Een dikke aanrader dus als je ook graag iets leuks met kinderen wilt gaan doen!

Wil je nog meer ideeën om te doen met kinderen? Bekijk dan eens het artikel 10x Leuke ideeen voor sensorisch spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *