Vos en Haas “Waar is het cadeau?” Een voorlees- en zoekboek

Boeken vinden we hier in huis erg leuk. Gelukkig maar, want lezen en het luisteren naar verhalen is erg belangrijk. Ik ga dan ook regelmatig…

by 

Boeken vinden we hier in huis erg leuk. Gelukkig maar, want lezen en het luisteren naar verhalen is erg belangrijk. Ik ga dan ook regelmatig naar de winkel om een nieuw boek te kopen, we gaan samen naar de bibliotheek zodat Nora en Tim zelf een paar boeken uit kunnen kiezen en we gaan af en toe naar de Kringloopwinkel om daar voorleesboeken voor een klein prijsje te kunnen scoren. Het is echt verrassend hoeveel leuke kinderboeken je eigenlijk gewoon voor 0,50 of 1 euro per stuk kunt kopen bij de Kringloopwinkel. Iedere avond lezen we minimaal één verhaaltje voor. Nora wil het liefst drie verhalen en ook Tim gaat vaak voor twee verhalen. Voorlezen is gezellig en een heel fijn moment om nog even wat extra aandacht en tijd aan je kind te kunnen geven.

Er zijn verschillende soorten boeken in ons huis te vinden. Van voorleesboeken tot aan prentenboeken. Maar ook hele leuke zoekboeken. Zoekboeken zijn ook erg populair hier in huis. Ik werd daarom erg enthousiast toen ik zag dat er nu een voorlees- en zoekboek van Vos en Haas is uitgebracht!

De verhalen van Vos en Haas zijn door Sylvia van den Heede en Thé Tjong-Khing. We hebben al een aantal keren een boek van Vos en Haas geleend van de bibliotheek. Het zijn erg leuke boeken, die gemakkelijk voorlezen en voorzien zijn van prachtige illustraties. Ook is er iedere dag een tekenfilm te vinden op televisie van Vos en Haas en ook hier kijken we graag na. Het nieuwe boek van Vos en Haas is nu extra leuk, want “Waar is het cadeau” is een voorlees- en zoekboek. Superleuk! We pakte het mooie, grote boek erbij en gingen samen gezellig lezen.

Vos en Haas Waar is het cadeau? Een voorlees- en zoekboek

Het nieuwe boek van Vos en Haas, Waar is het cadeau? gaat over een groot verjaardagsfeest die Vos, Haas en Uil organiseren. Iedereen is uitgenodigd en alles wordt gezellig versierd met slingers en ballonnen. Er is taart en iedereen uit het bos neemt een cadeautje mee. Pluim geeft een speciaal cadeau aan Uil, namelijk een prachtige zilveren taartschep. Uil is er ontzettend blij mee! Maar aan het einde van het verjaardagsfeest is de zilveren taartschep in eens verdwenen. Hoe kan dat nou? Wat is er misschien een dief op het feest? Vos en Haas gaan op zoek naar het cadeau én de dief. Lukt het nu om zowel de taartschep als de dief te vinden?

Review “Waar is het cadeau?” van Vos en Haas

“Waar is het cadeau?” is een heel leuk verhaal om voor te lezen. Aandachtig zaten Nora en Tim te luisteren naar het verhaal en natuurlijk wilden zij ook heel graag weten waar de taartschep zou zijn. Het verhaal leest gemakkelijk voor en met de mooie illustraties erbij, gaat het verhaal nog meer leven. Tijdens het verhaal gingen er steeds meer vrienden mee zoeken naar de taartschep en werd het steeds spannender of ze ‘m wel terug gingen vinden. En is Jak wel te vertrouwen? Hij was niet op het verjaardagsfeest. Of gaat hij ervan door met andere spullen?

Ik had zelf verwacht dat je als lezer opzoek ging naar de taartschep, maar eigenlijk blijft het een voorleesverhaal. Helemaal niet erg, want leuk is het zeker. In plaats daarvan is op de laatste pagina een illustratie van Jak te vinden waarop te zien is dat hij allerlei spullen gestolen heeft. Deze spullen kun je terug zoeken in het verhaal. Het is nog best lastig om alles terug te vinden, maar hierdoor blijf je het boek ook extra lang leuk vinden. En vind je dit toch een beetje te lastig, dan kun je de volgende opdrachten uitvoeren.

  • Welke ballon nemen de gasten mee naar huis?
  • Waar wonen Ping Wing, Bever en Pluim?
  • En hou Jak goed in de gaten! Misschien kun je door goed naar Jak te kijken alsnog alle spullen terug vinden in het boek.

Verkoopprijs: €16,99 bij o.a. Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *