Sinterklaasspel – Ganzenbord

Het duurt niet lang meer voordat Sinterklaas er weer is. Op 18 november komt hij weer aan en stiekem heb ik er al erg veel…

by 

Het duurt niet lang meer voordat Sinterklaas er weer is. Op 18 november komt hij weer aan en stiekem heb ik er al erg veel zin in! Het is zo’n leuke, spannende en gezellige tijd. Als kind vond ik het geweldig. De intocht keek ik vaak op televisie en vanaf die dag was alles anders. Je mocht je schoen zetten, je verlanglijstje maken en Pakjesavond kwam steeds dichter in de buurt. Wij vierden Pakjesavond best wel uitgebreid met de familie. Een grote stapel cadeautjes en papa, mama, oom, tante, opa en oma maakten surprises voor elkaar. Dit vond ik ook erg leuk om te zien, omdat iedereen een extra mooi verpakt cadeau kreeg.

Inmiddels hebben we nu zelf kinderen en is het minstens zo leuk om Pakjesavond te vieren. Ik kan niet wachten om die glunderende oogjes van Nora en Tim te zien! Dat is echt goud waard. Maar naast cadeautjes is het ook erg gezellig om een leuk Sinterklaas spel te spelen tijdens Pakjesavond. Daarom deel ik vandaag een heel leuk Sinterklaas spel dat je met jong en oud kan spelen.

Leuk Sinterklaas Spel Tijdens Pakjesavond

  • Ganzenbord (of een ander simpel bordspel met pionnen)
  • Houten poppetjes (verkrijgbaar bij deĀ Action)

Het leukste is om voor een bordspel te gaan waarbij maar 1 pion per persoon nodig hebt. Ganzenbord is daarom perfect.

Je maakt van de houten poppetjes een persoonlijk poppetje. Dit is geweldig om te doen en ook nog eens super leuk om na Pakjesavond te bewaren. Je kan het houten poppetje gezellig in huis neerzetten of natuurlijk bewaren voor nog een paar leuke potjes Ganzenbord.

Ik heb voor het versieren van de houtenpoppetjes verf gebruikt. Je kan kiezen voor waterverf maar ook voor acrylverf. De oogjes heb ik getekend met een zwarte stift.

En dan is het tijd om het spel te spelen. Ganzenbord is best simpel, waardoor je dit leuke Sinterklaas spel met het hele gezin of de hele familie kan spelen. Door de houten poppetjes krijgt het een heel persoonlijk karakter en daarnaast zijn de poppetjes super leuk om de andere familieleden mee te verrassen en cadeau te geven.

Heb jij al zin in de Sinterklaas periode?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *