Leuk om te doen: Puzzel verstoppertje

Het is soms best lastig om kinderen aan het spelen te houden. Vooral als het regent en jullie niet lekker naar buiten kunnen, ben je…

by 

Het is soms best lastig om kinderen aan het spelen te houden. Vooral als het regent en jullie niet lekker naar buiten kunnen, ben je vast geneigd om sneller te televisie of tablet aan te zetten. Helemaal niet erg natuurlijk, maar het is ook goed om de oogjes even een tijdje van een scherm af te houden. Maar wat ga je dan doen? En leuk, leerzaam en actief spelletje om te doen met jonge kinderen is puzzel verstoppertje. Waarschijnlijk is verstoppertje iets dat ze erg leuk vinden, maar als moeder of vader wil je soms ook even relaxen. En daar is dit spelletje perfect voor!

Wat heb je nodig

  • Een puzzel (moeilijkheidsgraad afhankelijk van je kind(eren)
  • Eventueel een prijsje voor de winnaar

Hoe werkt het

Het is eigenlijk heel simpel, want het enige dat je als ouder moet gaan doen is het verstoppen van de puzzelstukjes. Jouw kind(eren) mogen nu alle stukjes van de puzzel gaan zoeken en zo de puzzel helemaal compleet maken. Zo zijn ze lekker even bezig met zoeken én gaan ze hun best doen om die puzzel te maken. Daarnaast is het een leuke manier om kinderen samen te laten spelen en misschien zelfs wel samen te laten werken. Oftewel, heel leerzaam!

En ondertussen kun jij van je kopje thee of koffie genieten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *