DIY: Regenboog Vermicelli letters

Deze DIY / speeltip is niet alleen heel erg leuk voor kinderen, maar is ook nog eens leerzaam. Zodra kinderen op school meer met letters…

by 

Deze DIY / speeltip is niet alleen heel erg leuk voor kinderen, maar is ook nog eens leerzaam. Zodra kinderen op school meer met letters bezig gaan, kan deze DIY helpen om letters nog beter te herkennen en ze wellicht stimuleren om er woordjes mee te maken. Daarom gaan we regenboog letters maken van Vermicelli. Mijn kinderen zijn er eigenlijk nog iets te jong mee, maar aangezien Nora na de zomervakantie naar groep 1 gaat zal ze vast meer met letters te maken gaan krijgen. Daarnaast wil ze de laatste tijd graag leren hoe ze haar naar schrijft. Dus ja, eigenlijk is deze speeltip voor iedere leeftijd super leuk!

Wat heb je nodig voor de regenboog letters

  • Figuur Vermicelli
  • Voedingskleurstof, verkrijgbaar in de supermarkt
  • Plastic zakjes

Zo maak gekleurde vermicelli

Een tijdje geleden maakten we gekleurd zout. Dit was een groot succes! Het is erg gemakkelijk om te maken en je hebt er erg veel speelplezier van. Het maken van regenboog alfabet letters gaat eigenlijk op dezelfde manier. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van Figuur Vermicelli.

Verdeel een beetje vermicelli in zes plastic zakjes. Doe in ieder zakje een paar druppeltjes kleurstof. Doe niet te veel kleurstof in de zakjes. Je kan er altijd nog wat kleurstof aan toevoegen.

  • Groen =1 druppel blauwe kleurstof en 2 druppels gele kleurstof
  • Oranje = 1 druppel rode kleurstof en 2 druppels gele kleurstof
  • Paars = 1 druppel blauwe kleurstof en 1 druppel rode kleurstof

Meng de kleurstof goed door de Vermicelli. Haal vervolgens de Vermicelli uit de zakjes en laat het drogen. Zodra het droog is kun je er mee spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *