Budget speeltip: Kralen rijgen

Eén van de activiteiten die in groep 1 gedaan worden is het rijgen van kralen. Ook bij mijn dochter op school zie ik regelmatig een…

by 

Eén van de activiteiten die in groep 1 gedaan worden is het rijgen van kralen. Ook bij mijn dochter op school zie ik regelmatig een grote bak vol met gekleurde kralen staan. Het is een hele leuke manier van leren, omdat kinderen verschillende kleuren natuurlijk helemaal geweldig vinden. Daarnaast is kralen rijgen ook erg goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek.

Nu heb ik pasgeleden ook een grote bak met kralen bij de Action gehaald. Ik kon bijna niet wachten om het aan mijn dochter te geven. Ik had haar op school kralen zien rijgen en hoe leuk zou het zijn om samen een lange ketting te maken. Helaas viel dit toch een beetje tegen en had ze er eigenlijk niet zo veel zin in.

Nu zou ik haar zeker niet met tegenzin met de kralen laten spelen, maar toch vond ik het wel een beetje zonde dat ik deze leuke kralen gekocht had. Daarom ging ik nadenken over een alternatief.

Een tijdje geleden deelde ik een leuke budget speeltip voor het rijgen van pasta om een satéprikker. Dit viel erg in de smaak en ook mijn zoontje speelde er heel graag mee. Dit bracht mij op het idee om de pasta te gaan vervangen door de kralen!

Wat heb ik gebruikt

  • De kralen
  • Satéprikkers
  • Een eierdoos

De eierdoos zou je natuurlijk ook kunnen vervangen voor iets anders als bijvoorbeeld potjes met klei.

Het leek mij een leuk idee om mijn kinderen eerst vrij te laten in het rijgen van de kralen. Ik was benieuwd wat ze zelf zouden gaan verzinnen. Maar je kan ook aangeven dat je om de eerste satéprikker roze kralen wilt hebben, de tweede satéprikker groene kralen, etc. Vervolgens zou je van vorm kunnen veranderen of een reeks kunnen laten maken. De moeilijkheidsgraad ligt aan de interesse, leeftijd en vaardigheden van het kind. Het is dan ook een leuke budget speeltip om samen met kinderen van verschillende leeftijden te spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *