25x Oud Hollandse spelletjes

Oud Hollandse spelletjes blijven leuk. Of je nu jong of oud bent, het is altijd een leuke uitdaging om een vrij eenvoudig spelletje te spelen…

by 

Oud Hollandse spelletjes blijven leuk. Of je nu jong of oud bent, het is altijd een leuke uitdaging om een vrij eenvoudig spelletje te spelen en te winnen. Het leuke aan Oud Hollandse spelletjes is dat het vaak om snelheid, behendigheid en coördinatie gaat en dat het vaak een hoop hilariteit oplevert. Maar wat zijn nu eigenlijk de leukste Oud Hollandse spelletjes? Ik heb er maar liefst 25 onder elkaar gezet die heel erg leuk zijn om buiten te spelen. Dus mocht je opzoek zijn naar gezellige Oud Hollandse spelletjes die je deze zomer wilt gaan doen, neem dan een kijkje in dit geweldige lijstje!

De leukste Oud Hollandse spelletjes om buiten te spelen

 1. Zaklopen
 2. Koekhappen
 3. Ringwerpen
 4. Blikwerpen
 5. Steltlopen
 6. Tollendraaien
 7. Sjoelen
 8. Hinkelen
 9. Stand-in-de-mand
 10. Annemaria Koekoek
 11. Touwtje springen
 12. Tollenspel
 13. Blinde man’s buff
 14. Kruiwagenrace
 15. Vlaggenroof
 16. Ganzenbord (in groot formaat)
 17. Haasje over
 18. Goochelen met doekjes
 19. Knikkeren
 20. Bezemsteel hockey
 21. Tikkertje
 22. Verstoppertje
 23. Vliegeren
 24. Touwtrekken
 25. Elastieken

Hier krijg je toch gelijk heel veel zin in! Veel spelletjes worden waarschijnlijk al door jouw kinderen gedaan, als verstoppertje spelen of tikkertje. Maar hoe leuk is het om weer eens te knikkeren, te gaan sjoelen of koek te happen! Dat gaat vast in de smaak vallen. En het leuke aan deze echte Oud Hollandse spelletjes is dat je het met een klein groepje kan spelen. maar dat de groep ook groot kan zijn. Ideaal voor kinderfeestjes, familiefeestjes of personeelsfeesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *