Samen naar nijntje de musical

Nijntje is en blijft populair onder jonge kinderen. En dat is logisch, want dit witte konijntje is natuurlijk heel erg lief en schattig. We hebben…

by 

Nijntje is en blijft populair onder jonge kinderen. En dat is logisch, want dit witte konijntje is natuurlijk heel erg lief en schattig. We hebben nijntje al op verschillende manieren in huis. Als knuffel, op een puzzel, in leuke boekjes, een schattige nachtlampje en als verstoppertje spel. Maar ook de tekenfilm is heel erg leuk. De vernieuwde tekenfilmpjes van nijntje hebben mijn kinderen al enorm vaak bekeken, maar ook de klassieke nijntje tekenfilmpjes blijven leuk. Ze zijn net wat rustiger en ook best leerzaam. Maar wat nieuw voor ons was, was de nijntje musical. Op YouTube staan verschillende video┬┤s van de musical. Ik zette het nooit aan, omdat ik dacht dat mijn kinderen het niet zo leuk zouden vinden, maar het tegendeel was waar.

Vanaf het moment dat ik het aanzetten, trek het direct de aandacht en begonnen zowel Nora als Tim gelijk te dansen. Superleuk! Nu zag ik dat nijntje de musical bij ons in de buurt kwam. Natuurlijk begon ik weer te twijfelen. Zouden ze het echt wel leuk vinden? En kunnen ze wel zo lang stil zitten? Het is best wel wat geld wat je voor een kaartje van een musical betaald en dan zou het natuurlijk zonde zijn als we halverwege de voorstelling de zaal al hebben verlaten. Ik besloot de video’s op YouTube nog een paar keer op te zetten om te kijken of ze het leuk bleven vinden. Ook vroeg ik of ze er een keertje heen zouden willen. De interesse bleef en ook zeiden ze allebei dat ze naar nijntje de musical wilden gaan.

Nijntje De Musical

En daar gingen we. We keken er al een paar dagen naar uit en in de auto konden Nora en Tim bijna niet wachten. Dit werd alleen maar erger toen we het theater binnenkwamen. Het was een grote zaal en Nora en Tim kende dit nog helemaal niet. Er waren veel kinderen en iedereen ging op een stoeltje zitten. Ondertussen keken we uit op grote rode gordijnen. Ook deze waren erg indrukwekkend.

De musical van nijntje begon en gelijk zaten er wel allemaal in. Leuke herkenbare liedjes, een vrolijk decor dat regelmatig wisselt en een verhaallijn dat iedereen kon volgen. Zo ging nijntje op vakantie, had nijntje zijn eerste schooldag en werd de verjaardag van nijntje gevierd. Nora vond het meer dan geweldig! Ze straalde van oor tot oor en ze wilde zo graag dat wij ook goed aan het opletten waren, om zo niets te missen. Zo schattig!

Maar ook Tim vond het heel erg leuk. Tijdens de musical van nijntje zat hij dromerig te kijken. Halverwege besloot hij van de stoel op te staan en mee te dansen. Maar toen de musical afgelopen was moest hij in eens heel hard huilen. We dachten in eerste instantie dat het net iets te lang duurde en hij moe geworden was, maar hij was juist heel verdrietig omdat de show afgelopen was. Hij was ontroostbaar en kon alleen maar zetten “Nog een keer nijntje!”. Het was heel zielig, maar gelukkig had ik foto’s en video’s gemaakt die we terug konden kijken. En mocht het weer eens in de buurt zijn, dan gaan we zeker weer heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *