Leuke dingen om te doen in de herst: Paddenstoelen zoeken

Het is herfst! En dat is een heel erg leuk seizoen voor kinderen. Of jouw kinderen nu van avonturen houden of lekker creatief bezig willen…

by 

Het is herfst! En dat is een heel erg leuk seizoen voor kinderen. Of jouw kinderen nu van avonturen houden of lekker creatief bezig willen zijn, er zijn altijd leuke ideeën om te gaan doen in de herfst. Eén van mijn favoriete dingen om te doen is het zoeken naar paddenstoelen. Er zijn momenteel al best veel paddenstoelen te vinden. De meeste paddenstoelen vind je in vochtige gebieden, als bijvoorbeeld het bos, maar onlangs kwamen we er ook een aantal tegen in het park. Paddenstoelen passen perfect bij de herfst en hebben iets sprookjesachtigs. En vind je de rode paddenstoel met witte stippen, dan voelt dat helemaal als het vinden van een geweldige vondst. Dus ik zeg; laarzen aan en paddenstoelen zoeken!

Tijdens de herfst kun je allerlei verschillende paddenstoelen tegenkomen. Sommige kun je eten, maar ik zeg eigenlijk altijd tegen mijn kinderen dat ze de paddenstoelen niet mogen aanraken. Je weet nooit helemaal zeker of ze niet giftig zijn, of er een hond overheen geplast heeft, hoe gezond de bodem is en het is natuurlijk ook voeding voor dieren. Hierdoor leren kinderen ook gelijk om de natuur niet te beschadigen en dat maakt de zoektocht ook nog eens leerzaam.

Maak ook deze lekkere pompoen koekjes!

Wanneer je aan het paddenstoelen zoeken bent, kun je ook veel andere “natuur schatten” tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan eikeltjes, kastanjes, mooie bladeren. Maar ook mestkevertjes, spinnen en misschien wel wilde dieren. En ga je ‘s morgens heel vroeg het bos in om op zoek te gaan naar paddenstoelen, dan zijn spinnenwebben vaak bedekt met een laagje dauw, waardoor het er nog sprookjesachtiger uit ziet.

Wij vinden het altijd erg leuk om naar het bos te gaan. Het is gezellig om er te wandelen en het is ook nog eens gezond door de heerlijke frisse lucht. Maak van tevoren een bingokaart met dingen die je tegen zou kunnen komen, om de wandeling helemaal compleet te maken! En na deze wandeling is het een goed moment om gezellig samen herfstboeken te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *