Knutseltip | Bloemen kunstwerk

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze knutseltip niet zelf bedacht hebt. Het idee kwam volledig van mijn dochter van 4 jaar. Ze is de…

by 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze knutseltip niet zelf bedacht hebt. Het idee kwam volledig van mijn dochter van 4 jaar. Ze is de laatste dagen veel in de tuin te vinden en ze wordt helemaal blij van de leuke voorjaarsbloemen die uit de grond komen. Iedere dag worden de bloemen weer mooier, totdat ze natuurlijk uitgebloeid zijn. Mijn dochter kwam vandaag binnen en vroeg mij om een groot papier en lijm. Ik wist toen nog niet wat ze van plan was, totdat ze vertelde dat ze de mooie bladeren van de uitgebloeide tulpen wilde op gaan plakken. Een super goed idee! Ik gaf haar de lijm en het vel papier en ze ging zorgvuldig aan de slag.

Op haar buik lag ze in het gras haar bloemen kunstwerk te maken. Het was zo leuk om te zien hoe ijverig ze te werk ging om alle bloembladeren op te plakken. Dit is direct ook een hele leuke knutseltip voor de lente met vaardigheden die kinderen op de basisschool leren. Plakken wordt veel gedaan in groep 1 en groep 2.

Mijn dochter deed eerst wat kinderlijm op het papier en legde vervolgens de bloemblaadjes op de lijm. Ik kwam haar kunstwerk bewonderen en verraste haar met een paar bloemetjes die ik in de tuin vond. Dit vond ze natuurlijk geweldig en maakte haar kunstwerk helemaal compleet.

Toen alle bloemblaadjes opgeplakt waren, wilde ze nog graag haar kunstwerk afmaken met kleurpotloden en stiften en ging ze even in de weer met een schaar. Ook dit zijn vaardigheden die kinderen op deze leeftijd beginnen te leren ontwikkelen. Deze knutseltip is daarom leuk en leerzaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *