20x Leuke dingen om te doen in de Meivakantie met kleine kinderen

1. Een Hindernisbaan Maken Bewegen is goed voor kinderen en ook gelijk iets dat kinderen heel graag doen. Maak daarom een hindernisbaan in huis of…

by 

1. Een Hindernisbaan Maken

Bewegen is goed voor kinderen en ook gelijk iets dat kinderen heel graag doen. Maak daarom een hindernisbaan in huis of in de tuin. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Gebruik kussens, een poef, maak een tunnel of zorg dat ze onder een bezemstok door moeten kruipen.

2. Stenen versieren

Ga opzoek naar steentjes en laat ze beschilderen. Zo zijn jullie even buiten geweest en heb je gelijk een leuke activiteit binnen.

3. Maak een tent

Geef toe dat je het vroeger ook erg leuk vond om een tent of een hut te maken. Eigenlijk is dit gemakkelijker dan je denkt. Pak een paar stoelen en doe er een groot laken overheen.

4. Zoektocht In De Natuur

De natuur in gaan is leuk en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Er is zo veel te ontdekken. Mooie bladeren, planten, stenen, dieren. Ga opzoek naar interessante vondsten.

5. Helpen met klusjes

Er zijn altijd wel klusjes te doen en het leuke is is dat kinderen daar ook wel geïnteresseerd in zijn. Ze willen graag dingen leren en zelf doen, dus maak daar gebruik van. Ga samen de ramen wassen, de was uitzoeken, een doekje over de vensterbanken halen. Hou het alleen wel veilig.

6. Kleuren Zoeken

Het leren van verschillende kleuren vinden kinderen erg leuk. Daarom is het extra leuk om opzoek te gaan naar dingen in huis of buiten in een bepaalde kleur. Het is een soort van “ik zie, ik zie wat jij niet ziet” spelletje.

7. Dansen

Dansen is geweldig om samen met kinderen te doen. Wanneer ze het nog niet zo vaak gedaan hebben, moeten ze misschien even wennen. Maar na een tijdje vinden ze het vast heel leuk. Eventueel zou je ook leuke bewegingsoefeningen kunnen gaan doen. Denk aan een rondje lopen op de tenen, grote stappen maken, op handen en voeten lopen, hinkelen of achteruit lopen.

8. Een Grote Hut Bouwen

Wij noemen deze leuke activiteit een “kasteel” maken. Het liefst een héél groot kasteel met zo veel mogelijk kussens, kussens van de bank en dekentjes. Haal ook alle knuffels in de hut om het nog gezelliger te maken.

9. Picknicken

Picknicken is een leuke manier van “eten en drinken”. Leg een kleedje in de woonkamer, slaapkamer of in de tuin en haal ook gezellig de knuffels of poppen erbij.

10. Maak verf voor onder de douche of in bad

Heb je een creatief kind of wil je dit nog wat verder ontwikkelen, maak dan verf voor onder de douche of in bad. Het is gemakkelijk (samen) te maken en weer te verwijderen.

11. Winkeltje spelen

Heb je meerdere kinderen, dan is het extra leuk om rollenspellen te spelen. Een grote favoriet hier in huis is winkeltje spelen. We halen zo veel mogelijk speelgoed of spulletjes uit de keuken en we gaan het aan elkaar verkopen.

12. Een toneelstuk opvoeren

Laat kinderen zelf een toneelstuk bedenken en opvoeren. Het wordt vast een geweldig optreden vol fantasie!

13. Zelf een theater voorstelling maken

Ook voor jouw kinderen kun je een theater voorstelling maken. Haal hun favoriete knuffels erbij en ga achter de bank of kast zitten.

14. Een theekransje houden

Ik merk dat mijn kinderen veel meer drinken wanneer ik een kinderservies gebruik en het “picknicken” noem. Ze vinden het heel gezellig en je kan het zo uitgebreid maken als jezelf wilt.

15. Het tegelspel spelen

Pak een krijtje en tegen verschillende figuren en vormen op iedere tegel. Denk aan een vierkant, een getal, een hartje, een bloem, etc. Vervolgens zeg je; … op het “hartje”. En dan is de ander aan de beurt. Het leuke aan dit spelletje is, dat het ook heel leerzaam is. Mijn kinderen hebben hierdoor de verschillende soorten vormen geleerd.

16. Iets lekkers bakken

Iets lekkers bakken vindt iedereen leuk. Maak iets gemakkelijks als bijvoorbeeld deze lekkere cake!

17. Puzzel verstoppertje

Speel puzzel verstoppertje om de kinderen lekker hun gang te laten gaan. Jij hoeft alleen af en toe misschien wat aanwijzingen te geven. Perfect om ondertussen te genieten van een kopje thee of koffie.

18. Een moestuin maken

Een moestuin maken is heel leuk om samen met kinderen te doen. Haal een tomatenplantje, een aardbeienplantje of iets van kruiden als munt. Goed voor de ontwikkeling, kennis en ze zullen het vast willen proberen te eten als het rijp is.

19. Naar een kikkersloot met een visnetje

Lekker met een visnetje in een slootje spelen is geweldig voor kinderen. Waarschijnlijk zullen ze er niets mee vangen, maar dat is helemaal niet erg. Lekker spelen met water is al voldoende om heel veel plezier te hebben.

20. Leuke DIY’s maken

Ga iets leuks maken waar je mee kan spelen. Er zijn erg veel leuke DIY’s te bedenken die je binnen no-time gemaakt hebt. En sommige DIY’s zijn ook gelijk erg goed voor de ontwikkeling en motoriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *