Zelf fruit snijden (Montessori)

Kinderen vinden het erg leuk om nieuwe dingen te ontdekken, te maken en te bouwen. Met klei spelen is een grote favoriet bij ons thuis….

by 

Kinderen vinden het erg leuk om nieuwe dingen te ontdekken, te maken en te bouwen. Met klei spelen is een grote favoriet bij ons thuis. Dit bracht mij op het idee om fruit te maken van klei en deze te laten snijden door mijn kinderen. Het snijden van fruit is toch wel iets dat mama of papa altijd doet, waardoor het iets nieuws is. En daarnaast is het ook erg goed voor de motoriek.

Dit leerzame spelletje is een leuke budget speeltip. Het enige dat je eigenlijk nodig hebt is klei en een kindermesje of mesje van een speelkeukentje. Ik maakte worteltjes, aardbeien en een banaantje. Bij het zien van het fruit konden ze niet wachten om aan de slag te gaan. Natuurlijk was het eerst “hakken”, maar toen ik uitlegde dat het gesneden moest worden, pakten ze het beter aan. Vooral toen ik tegen mijn zoontje van 2,5 jaar zei dat hij het moest gaan “zagen”.

Nadat al het fruit gesneden was, maakte ik nieuwe rolletjes en konden ze nog weer even snijden. Ook maakten ze zelf nieuwe rolletjes, waardoor het op een gegeven moment ook meer “kleien” werd dan echt leren snijden. Maar dat is natuurlijk helemaal niet erg. Ze vonden het echt heel leuk om te doen en ik verwacht dat we dit zeker nog wel een paar keer gaan overdoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *