Tip: Zo doet jouw kind de juiste schoen aan de juiste voet!

Bij mijn kinderen merk ik dat schoenen aantrekken nog best wel een ding is. Mijn dochter wil graag dat ik haar help bij het aantrekken…

by 

Bij mijn kinderen merk ik dat schoenen aantrekken nog best wel een ding is. Mijn dochter wil graag dat ik haar help bij het aantrekken van haar schoenen en mijn zoontje wil het graag zelf proberen. Hierdoor loop ik bij mijn dochter de kans dat ze iedere keer op school ook geholpen moet worden bij het aantrekken van haar schoenen. En vooral wanneer ze gym heeft, is dit natuurlijk niet heel handig. Bij mijn zoontje is het een ander verhaal. Hij probeert het zelf, het duurt wel wat langer en uiteindelijk help ik alsnog, haha! Maar goed, we hebben het allemaal geleerd en uiteindelijk kunnen ze het straks allebei heel goed. Ik moet ook zeggen dat mijn dochter het eigenlijk ook wel gewoon kan, maar dat ze vaak wat onzeker is of ze haar schoenen wel aan de juiste voet doet. Dit is ook wel erg lastig en daarom bedacht ik een handige manier om de juiste schoen aan de juiste voet te doen. Deze tip / hack is echt heel simpel, maar jouw kind heeft er vast ook erg veel profijt van.

Ik heb deze tip als eerste toegepast op de gymschoenen. Dit zijn de schoenen die mijn dochter zelf aan moet trekken wanneer ze op school naar de gymzaal gaat. Het is natuurlijk belangrijk dat haar naar op de schoenen staat, zodat ze de schoenen gemakkelijk kan vinden en iedereen weet dat dit haar schoenen zijn. Daarnaast heb ik in iedere schoen een half hartje getekend met pen. Ze weet heel goed hoe een hartje eruit ziet, dus dit is als het ware een soort van mini puzzeltje. Door de twee helften van het hartje tegen elkaar aan te leggen, krijg je de juiste schoen aan de juiste voet!

Handige tip toch?! En eigenlijk zou je dit ook met een andere vorm kunnen doen, bijvoorbeeld een cirkel of een bloem. En wil je het nog leuker maken, dan zou je ook een grote sticker door de helft kunnen knippen en op deze manier een puzzel kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *