Budget speeltip | Pasta rijgen (fijne motoriek / Montessori)

Via Instagram kwam ik een hele simpele speeltip tegen die perfect is om de fijne motoriek van kinderen te stimuleren en te ontwikkelen. Ik werd…

by 

Via Instagram kwam ik een hele simpele speeltip tegen die perfect is om de fijne motoriek van kinderen te stimuleren en te ontwikkelen. Ik werd erg nieuwsgierig hoe mijn kinderen (2 jaar en 4 jaar) dit spelletje zouden vinden en aangezien ik de benodigdheden al in huis had, konden we direct aan de slag.

Wat heb je nodig

  • Klei
  • Satéprikkers
  • Pasta dat je kan rijgen

Het is heel simpel. Het enige dat je hoeft te doen is de satéprikkers in de klei te steken. Met de eerste pasta zou je je kind even op weg kunnen helpen. Dat was bij mij ook het geval. Tim van 2 jaar wilde het heel graag proberen, maar hij kwam in de knoop toen hij ontdekte dat de pasta die ik gebruikt heb aan de buitenkant in een punt loopt. Hij gaf het op en liep wel. Toch liet ik het op tafel staan om te kijken of het laten alsnog zijn interesse zou wekken. En ja hoor, voor ik het wist zat hij alle stukjes pasta aan de satéprikkers te rijgen. Het was geweldig om te zien! En eigenlijk nog geweldiger om te zien hoe trots hij was toen hij de laatste pasta over de satéprikker zette. Super knap!

Nora van 4 jaar was op dat moment naar school, maar toen zij eenmaal thuis kwam trok deze speeltip ook haar aandacht. Ze ging aan de gang en ook zij vond het heel leuk om te doen! Papa werd bij thuiskomst zelfs uitgedaagd om het ook te proberen.

Het is een hele simpele budget speeltip om de fijne motoriek te ontwikkelen en daarom is het zeker de moeite waard om het ook eens te proberen!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *