Zo schilder je een regenboog op de muur!

Tegenwoordig die je heel veel regenbogen op kinderkamers voorbij komen. Regenbogen zijn erg populair onder kinderen en als volwassene word ik ook nog steeds helemaal…

by 

Tegenwoordig die je heel veel regenbogen op kinderkamers voorbij komen. Regenbogen zijn erg populair onder kinderen en als volwassene word ik ook nog steeds helemaal vrolijk als ik er eentje zie. Regenbogen hebben prachtige kleuren en ze zijn “magisch”. Ze zijn ongrijpbaar en dat past perfect in de levendige fantasie van kinderen. Het is dan ook super tof om op de slaapkamer muur een regenboog te schilderen. Maar hoe pak je dit aan? Ik vertel je hoe je je eigen regenboog op de muur van de kinderkamer schildert!

Voor het schilderen van een regenboog op de muur heb ik kleine proefpotjes muurverf gebruikt, een verfroller en afplaktape.

  1. Tape als eerste de grote baan van de regenboog af. Dit is even lastig, aangezien je de tape een beetje gebogen moet plakken.
  2. Ik heb ervoor gekozen om een witte baan te laten zitten de kleuren. Dit is extra handig aangezien je dan minder tape hoeft te gebruiken. Zorg ervoor bij de volgende kleuren dat de ruimte tussen de tape ongeveer gelijk is. Hierdoor zullen de kleurbanen ook even groot worden.
  3. Dit herhaal je totdat je voldoende bogen hebt gemaakt. Iedere ruimte tussen de afplaktape is een kleur. Dus wil je 7 kleuren op de muur aanbrengen, dan heb je 8 bogen tape gemaakt.
  4. Nu kun je de ruimte tussen de tape verven met een verfroller. Vind je het lastig om niet over het tape te gaan, dan kun je natuurlijk ook een kwast gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *