Zelf Een Pompom Mandje Maken

Pompoms kennen we waarschijnlijk wel van vroeger. Je knipt eerst twee rondjes uit een stukje karton, maakte daar een kleiner rondje in, vervolgens legde je…

by 

Pompoms kennen we waarschijnlijk wel van vroeger. Je knipt eerst twee rondjes uit een stukje karton, maakte daar een kleiner rondje in, vervolgens legde je de stukjes karton tegen elkaar aan en begon je er wol omheen te wikkelen. Op een gegeven moment kon het wol niet meer door de kleine gaten heen en was het tijd om er een knoop in te maken en het wol los te knippen. Op deze manier ontstond er een heel leuk pompom bolletje. Zo schattig!

In verschillende woonwinkels zie je de pompom terugkomen. Zo zie je pompoms vaak aan sierkussens hangen, maar ook aan de uiteinden van mooie plaids. En ik zag bij de Kwantum leuke mandjes met pompoms. Superleuk voor een speelhoek, kinderkamer of babykamer. Ik besloot zelf deze leuke mand te laten staan en in plaats daarvan heb ik zelf een mandje gemaakt! Super simpel en goedkoper. Yes!

Wat Heb Je Nodig

  • Een leuk mandje. Ik kocht deze voor €3,49 bij de Action.
  • Wol in jouw favoriete kleuren. Goud voor een extra leuk effect!
  • Touw
  • Naald
  • Schaar

Zo Maak Je Een Mandje Met Pompoms

Eigenlijk heeft deze DIY niet zo veel uitleg nodig. Als je een leuk mandje hebt en je hebt mooie kleuren wol gevonden, dan kan het bijna niet meer fout gaan. Pompoms kun je maken door twee stukjes karton uit te knippen. Maar wil je het nog iets sneller doen, dan kun je de wol ook om je vingers wikkelen. Om het midden doe je vervolgens een stukje touw en knip je de uiteinden los. Eigenlijk heb je dan hetzelfde effect.

De pompoms heb ik vast gemaakt doormiddel van naald en touw. Dit vraagt wat kracht, aangezien het touw iets te dik voor de naald was en het mandje best compact gemaakt is. Maar waar een wil is, is een weg!

Ik heb zelf voor 3 pompoms gekozen, maar natuurlijk ben je hier vrij in. Het zou misschien ook wel erg leuk zijn om aan beide kanten een trosje te hangen of helemaal rond te gaan met verschillende pompoms.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *